DAGENS RETT: Blomkål med ostesaus og bacon

Dagens rett Blomkål med ostesaus og bacon

Slik gjør du en grønnsaksrett uimotståelig

Blomkål med ostesaus og bacon er det som skal til for at alle rundt middagsbordet fryder seg i dag. Her er den enkle oppskriften.

Når bugner grønnsakshyllene av norsk blomkål, og den er uten tvil milevis foran sine importerte konkurrenter. Det er bare å fortsette fråtsingen så lenge det varer, og det er faktisk noen måneder. 

Her er enda flere fristende blomkålretter du kan lage 

Hvis du vil at denne retten skal være helt vegetarisk eller endog vegansk, bruker du erstatning for melk, smør, ost og selvsagt bacon. Et tips er å riste hakkede nøtter i pannen slik at de får en lett brentkarakter, det er et godt alternativ til bacon.

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Blomkål med ostesaus og bacon

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Hvit saus
2 ss
4 dl
0.5 ts
Tilsett gjerne

Fremgangsmåte

Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann (ca ½ ss pr liter vann). 

Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk.
 
Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk.
 
Legg blomkålhodet på et fat. Stek baconstrimlene. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon og kruspersille.
 
Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.

Tips: Du kan gjerne bytte ut baconet med 200 g reker. Eller å riste hakkede nøtter i pannen slik at de får en lett brentkarakter, det er et godt alternativ til bacon.

Les om blomkål og se herlige oppskrifter her

Flere gode grønnsaksretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen