Dagens rett

Stekt seifilet med løksmør og potetstappe

Slik gjør du hverdagsfisken festfin
Foto: (Synøve Dreyer)

Slik gjør du hverdagsfisken festfin

Denne fiskeretten kan du uten problem servere også til festmåltidet.
Aase E. Jacobsen
27 April 2019 - 02:10

Filet av storsei fortjener en helt annen plass på luksusskalaen enn den har i dag, for selv om prisen er lavere enn eksempelvis torsk, er kvalitet like høy. Selvsagt forutsatt at fisken er fersk, men det gjelder jo alt av sjømat.

Med en så enkel, men likefullt smaksrik oppskrift som denne, kan du like fint introdusere seien på festmenyen som du kan servere den midt i uka.  

Se alt det gode du kan lage med sei

Skaff deg dagens rett som e-post 

Stekt seifilet med løksmør og potetstappe

Stekt seifilet med løksmør og potetstappe

Fremgangsmåte

  1. Strø salt på fisken ca. 1 time før tilberedning og sett den til side.
  2. Stek fiskestykkene med skinnsiden ned i en panne med olje og smør. Snu den ikke, men stek den ca. 10 minutter fortsatt med skinnsiden ned i pannen.
  3. Løken kokes i smør med hvitløk og estragon til smøret begynner å bli brunt.
  4. Smak til med soyasaus og hold smøret varm uten å koke.
  5. Kok hvitløk i smøret på svak varme uten at det tar farge i ca. 10 minutter.
  6. Kjør deretter hvitløken i smøret med 1 dl kremfløte og bruk gjerne en stavmikser
  7. Potetene skrelles, kokes og dampes slik at de blir melne. Mos dem med en el-visp eller en potetstapper i kjelen.
  8. Visp inn hvitløkskremen i potetmosen og spe på med resten av den varme kremfløten. Smak til med salt og kvernet pepper. 
  9. Server revene gulrøtter til fisken.

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her