Strø salt på fisken ca. 1 time før tilberedning og sett den til side.
Stek fiskestykkene med skinnsiden ned i en panne med olje og smør. Snu den ikke, men stek den ca. 10 minutter fortsatt med skinnsiden ned i pannen.
Løken kokes i smør med hvitløk og estragon til smøret begynner å bli brunt.
Smak til med soyasaus og hold smøret varm uten å koke.
Kok hvitløk i smøret på svak varme uten at det tar farge i ca. 10 minutter.
Kjør deretter hvitløken i smøret med 1 dl kremfløte og bruk gjerne en stavmikser
Potetene skrelles, kokes og dampes slik at de blir melne. Mos dem med en el-visp eller en potetstapper i kjelen.
Visp inn hvitløkskremen i potetmosen og spe på med resten av den varme kremfløten. Smak til med salt og kvernet pepper.
Server revene gulrøtter til fisken.
Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig