Dagens rett

Stekt hyse med piperonata

Slik gjør du fiskesorten hyse festklar
Foto: (Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen)

Slik gjør du fiskesorten hyse festklar

Den hviteste fisken av alle, hyse eller kolje som mange kaller den, fortjener kontraster i tilbehøret. Og i denne oppskriften får den det til de grader.
07 August 2021 - 00:00

Hyse er en nydelig fisk som vi burde spise mer av. I hvert fall bør du slå til hver gang du kommer over den i fiskedisken. Den er på samme måte som torsk veldig lett å bruke i kjøkkenet, og denne smaksintense paprikarøren gjør susen. Om du ønsker mer trøkk, kan du bruke sterk paprika i tillegg. I pulverform eller som ajvar fra glass. 

Se andre oppskrifter med hyse

Eller med røkt kolje som er manges favoritt

Stekt hyse med piperonata

Stekt hyse med piperonata

Fremgangsmåte

  1. Skjær hysefileten i serveringsstykker. 
  2. Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paprikapulver, og vend fiskestykkene i blandingen. 
  3. Stek fisken i rapsolje i ca. 2 minutter på hver side. Du kjenner at den er gjennomstekt ved at den gir etter når du trykker på den. 
  4. Piperonata:
    Skjær løk i skiver, finhakk hvitløk og skjær paprika i strimler.
  5. Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i skiver.
  6. Surr løk i en kasserolle med olivenolje og tilsett hvitløk.
  7. Ha paprika sammen med løken, legg på lokk og la det surre forsiktig.
  8. Tilsett tomat, salt, pepper, sukker og basilikumblader, og kok til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.

Flere retter med hyse

Her finner du oppskrifter på veldig mange fiskeretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her