DAGENS RETT: Stromboli italiensk pizzarull

Dagens rett Stromboli italiensk pizzarull

(Harahliad)

Disse munnfullene gjør selv en regntung dag lysere

Smaken av pizza har en egen evne til å trøste, og denne vrien er ekstra hendig om middagen skal inntas utendørs - eller i sofaen.

For her trenger du bare en pizzabunn - enten av selvlaget deig eller som ferdigløsning fra butikken. Det er innholdet som gjør det meste av smaken, og her kan du legge på og trekke fra alt etter hva du har i kjøleskapet. Ikke minst er dette en super måte å bli kvitt osterester som har en tendens til å samle seg opp. 

Dette er ingen italiensk klassiker, nær sagt selvsagt amerikansk. Den skal ha oppstått på Romanos Italian Restaurant & Pizzeria utenfor Philadelphia i 1950. Og navnet er tatt fra filmklassikeren Stromboli som hadde premiere det året. Denne filmen er kanskje mest kjent for at hovedrolleinnehaver Ingrid Bergman fikk et barn med regissøren Roberto Rosselini.

Slik lager du pizzabunnen selv

Se våre andre forslag til variasjoner over temaet pizza

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Stromboli pizzarull

Antall porsjoner

3

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Fyll:
3 stk
1 pakke(r)
Pynt:

Fremgangsmåte

Lag pizzabunnen selv eller bruk ferdig rund eller rektangulær. 

Fyll:
Finhakk urter, hvitløk og tomater. Rør inn chilipulver og olivenolje og ha evt. i litt salt og pepper. Fordel blandingen jevnt over pizzabunnen. 

Del opp skinke/spekepølse i strimler eller behold dem som skiver. Fordel over tomatmiksen. Topp med revet ost. Rull sammen til en pølse og klem skjøten godt sammen. Legg på et bakepapir, pensle med olivenolje og dryss over revet ost. Alternativt kan du dryss over flaksalt.

Tips:
Om du har osterester i kjøleskapet, er det nå du skal få avsetning på dem. Bland alle typer ost - både harde tørre som parmesan og mykere som gulost. Prøv gjerne også blåmuggost eller hvitmuggost som brie. I så fall kan du droppe mozzarella.

Stek ved 200-225 grader i 10-15 minutter til overflaten er sprø og pent brun. 

Her finner du veldig mange oppskrifter på pizza

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Harahliad

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen