I de fleste matbutikker er det et godt utvalg av yoghurt naturell. Både fettsnåle og de mer autentiske typene som er å foretrekke i denne oppskriften. De gir noe mer munnfølelse til suppen. Men valget er ditt. Blir dette for lett til middag, er spekemat det perfekte følget til denne retten. Da får du fylt opp saltlagrene om det har vært en svett dag ellers.
Dagens rett
Tarator - bulgarsk yoghurtsuppe
Foto: (Dubravina)
En kald suppe som dette er perfekt i sommervarmen
Både agurk og yoghurt føles kjølende i varmen. Med litt valnøtter og hvitløk samt urter blir det også noe å tygge på og ikke minst ekstra smak.
Aase E. Jacobsen
05 Juli 2023 - 00:00
Tarator - bulgarsk yoghurtsuppe
Fremgangsmåte
- Hvitløk og valnøtter knuses sammen i morter og blandes godt med youghurten.
- Vask og skjær agurken i små terninger ha den deretter i youghurtblandingen.
- Tilsett iskaldt vann og smak til med salt, pepper og frisk koriander, dill eller andre urter.
- La gjerne suppen stå en stund i kjøleskapet før servering.
- Server med litt hakkede valnøtter og ekstra urtedryss.
Tips:
Dette smaker veldig godt en varm sommerdag sammen med f.eks grillmat eller til moussaka.
Dette smaker veldig godt en varm sommerdag sammen med f.eks grillmat eller til moussaka.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 320.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
USAVolum: 0.75 l Pris: 379.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå