Dagens rett

Frityrstekte torsketunger med salat og dipp

Du bør absolutt prøve denne vrien på torsketunger

Du bør absolutt prøve denne vrien på torsketunger

Frityrsteking av torsketunger er den beste måten å tilberede delikatessen på. Basta.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2018 - 02:05

Skreisesongen handler ikke bare om mølje og fast hvitt fiskekjøtt. Rogn, lever og ikke minst torsketunger er like viktige delikatesser som bør nytes titt og ofte nå mens de er å få.

Med så gode råvarer som torsketunger, behøver du ikke gjøre så mye. Frityrsteking er en fin måte å gi de litt bløte tungene ekstra fasthet. NB Denne oppskriften er vanedannende.  

Her er våre oppskrifter med torsketunger

Dilla på fritering? Prøv en av disse oppskriftene 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Frityrstekte torsketunger med salat og dipp

Frityrstekte torsketunger med salat og dipp

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene til frityrrøren og la den svelle i 1 time.
  2. Varm oljen til ca. 180 grader, og det freser rundt skaftet på en treskje når du dypper den i oljen.
  3. Klipp bort løst skinn på torsketungene. Skyll og tørk dem godt.
  4. Ha hvetemel salt og pepper i en plastpose og ha i noen av torsketungene ad gangen.
  5. Rist godt slik at hvetemelet dekker tungene helt og rist av overflødig mel - dette gjør vi for at frityrrøren skal henge bedre fast til fisken.
  6. Dypp torsketungene i frityrrøren og stek dem gylne og sprø i den varme oljen. La dem renne av på tørkepapir.
  7. Bland alle ingrediensene til dippen og smak den til med salt og pepper. Rør inn gressløk like før servering.
  8. Server torsketungene nystekte med salat og dipp.

Tips: Bruk en nøytral olje til fritering og som tåler høy varme slik som mais- eller solsikkeolje.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her