Dampet kveite med syrlige rotgrønnsaker og fondantpoteter
Eksportutvalget for fisk

Dampet kveite med syrlige rotgrønnsaker og fondantpoteter

Fremgangsmåte

Start med potetene. Skrell og skjær dem i store terninger.

Kok dem møre i kjøttkraft med hvitløk og persille. Da får de god smak.

Nøtte- og soyasmør:
Smelt smøret på svak varme. Hell av det klare smøret, bunnfallet skal ikke med.

Tilsett det klarnede smøret hvitløk og persille og la det trekke på svak varme til det blir nøttebrunt. (Derav navnet nøttesmør).

Sil smøret og rør inn sitronsaft og soyasaus like før servering. Smøret vil da "sprekke", noe det skal.

Rotgrønnsakene:
Rens og skjær grønnsakene i jevnstore terninger. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann med pepper og smør.

Rens vårløkene og skjær av den nederste hvite stilken som du lar koke med de siste par minuttene.

Rør inn sukker så grønnsakene blir glasert.

Spinattimbal:
Fres løk og hvitløk til timbalene i smør, til løken er myk men ikke har tatt farge.

Vend inn spinaten og smak til med salt og pepper. Form blandingen til fire runde timbaler (sylindre).

Kveiten:
Kok opp vann med salt til fisken og legg i fiskefiletene.

La dem trekke på middels varme, de må ikke koke. Det tar ca 6 minutter, da er de akkurat gjennomkokt.

Legg opp fiskestykkene på varme tallerkner med timbalen og grønnsaker rundt, fondantpoteten og drypp over nøtte- og soyasmøret.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her