Dagens rett
Dampet kveite med syrlige rotgrønnsaker og fondantpoteter

Dampet kveite med syrlige rotgrønnsaker og fondantpoteter

Denne helgen får den guddommelige kveita følge av flotte rotgrønnsaker - et skikkelig norsk festmåltid.
Redaksjonen
02 Oktober 2010 - 02:00
Vi har verdens beste fisk og skalldyr her til lands, og kveite er en av de virkelig store delikatessene vi kan fråtse i.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Dampet kveite med syrlige rotgrønnsaker og fondantpoteter

Dampet kveite med syrlige rotgrønnsaker og fondantpoteter

Fremgangsmåte

Start med potetene. Skrell og skjær dem i store terninger.

Kok dem møre i kjøttkraft med hvitløk og persille. Da får de god smak.

Nøtte- og soyasmør:
Smelt smøret på svak varme. Hell av det klare smøret, bunnfallet skal ikke med.

Tilsett det klarnede smøret hvitløk og persille og la det trekke på svak varme til det blir nøttebrunt. (Derav navnet nøttesmør).

Sil smøret og rør inn sitronsaft og soyasaus like før servering. Smøret vil da "sprekke", noe det skal.

Rotgrønnsakene:
Rens og skjær grønnsakene i jevnstore terninger. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann med pepper og smør.

Rens vårløkene og skjær av den nederste hvite stilken som du lar koke med de siste par minuttene.

Rør inn sukker så grønnsakene blir glasert.

Spinattimbal:
Fres løk og hvitløk til timbalene i smør, til løken er myk men ikke har tatt farge.

Vend inn spinaten og smak til med salt og pepper. Form blandingen til fire runde timbaler (sylindre).

Kveiten:
Kok opp vann med salt til fisken og legg i fiskefiletene.

La dem trekke på middels varme, de må ikke koke. Det tar ca 6 minutter, da er de akkurat gjennomkokt.

Legg opp fiskestykkene på varme tallerkner med timbalen og grønnsaker rundt, fondantpoteten og drypp over nøtte- og soyasmøret.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her