Drinken med akevitt og løvetann.

Med en nyskapende og uvanlig kombinasjon av akevitt og løvetann sikret Halvor Digernes seieren i Linie Award - se den flotte drinken her.
Redaksjonen
10 Juni 2011 - 13:30
Nordens beste bartendere møttes til dyst denne uken i den første utgaven av bartenderkonkurransen til Linie Award, og det var den unge Halvor Digernes fra Fuglen bar i Oslo som gikk av med seieren med sin oppfinnsomme blanding av akevitt og hjemmejemmelaget løvetannsirup.
 
 
- Det var utolig morsomt å vinne denne konkurransen, sier Digernes til Apéritif. Ekstra morsomt er de selvfølgelig å kunne få anledning til å jobbe på min desiderte favorittbar i New York, Death & Company.
 
I konkurranse med toppbartendere fra Sverige, Finland og Danmark, var det nemlig Digernes som sikret seg et drømmeopphold på den renommerte New York-baren.
 
Juryen var mektig imponert over kvaliteten over drinkene finalistene presenterte, men Digernes trakk det lengste strået med Dandy Lion med sin gode balanse, klare note av akevitt og bruk av spennende ingredienser i en uvanlig kombinasjon.
 
- Idéen med løvetann begynte med at jeg kjøpte en pose med løvetannrot fra Aukrust gård, sier Digernes.
 
- Egentlig hadde jeg tenkt å lage en infusjon av det, men så kom jeg i diskusjon med en av våre stamgjester om hvordan nevøene til Donald alltid drakk løvetannbrus og da kom jeg opp med idéen om å lage dette til ham.
 
- Jeg lagde dermed en sirup på løvetannrot, hadde i soda og serverte stamgjesten min, og når tiden kom for dennne konkurransen hadde jeg et utmerket utgangspunkt for en deilig drink med akevitt.
 
Løvetannrotens karakter av anis og bittertoner passer perfekt sammen med fylden og sødmen i akevitten samt med den delikate munnfølelsen du får ved å i tillegg bruke eggehvite i drinken. 
 
Nå står New York for tur for Digernes og han har allerede paner om å åpne en egen avdeling av Fuglen i både New York og Tokyo.
 
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Dandy Lion Drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alt i en shaker uten is og rist det godt sammen i 10 sekunder.

Ha i isbiter (ca halvfullt) og rist hardt til drinken er iskald.

Drinken dobbeltsiles over i et nedkjølt coupette glass.

Pyntes med en løvetannblomst.

Se flere drinker med akevitt her

Tips: Med denne drinken vant Halvor Digernes fra kaffe- og cocktailbaren Fuglen i Oslo, bartenderkonkurransen Linie Awards 2011.
 
Dandelion & Burdock Bitters (løvetann og tistel) finnnes nok ikke i Norge, men det er mulig å bruke en infusjon (uttrekk i sprit) av løvetannrot eller anis.

Eventuelt kan du bruke litt Angostura Bitters og mer av løvetannsirupen.

Råvare:

 

Sendt inn av Halvor Digernes, Fuglen i Oslo, vinner av Linie Award bartenderkonkurranse 2011

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her