Drinken med akevitt og løvetann.

Med en nyskapende og uvanlig kombinasjon av akevitt og løvetann sikret Halvor Digernes seieren i Linie Award - se den flotte drinken her.
Redaksjonen
10 Juni 2011 - 13:30
Nordens beste bartendere møttes til dyst denne uken i den første utgaven av bartenderkonkurransen til Linie Award, og det var den unge Halvor Digernes fra Fuglen bar i Oslo som gikk av med seieren med sin oppfinnsomme blanding av akevitt og hjemmejemmelaget løvetannsirup.
 
 
- Det var utolig morsomt å vinne denne konkurransen, sier Digernes til Apéritif. Ekstra morsomt er de selvfølgelig å kunne få anledning til å jobbe på min desiderte favorittbar i New York, Death & Company.
 
I konkurranse med toppbartendere fra Sverige, Finland og Danmark, var det nemlig Digernes som sikret seg et drømmeopphold på den renommerte New York-baren.
 
Juryen var mektig imponert over kvaliteten over drinkene finalistene presenterte, men Digernes trakk det lengste strået med Dandy Lion med sin gode balanse, klare note av akevitt og bruk av spennende ingredienser i en uvanlig kombinasjon.
 
- Idéen med løvetann begynte med at jeg kjøpte en pose med løvetannrot fra Aukrust gård, sier Digernes.
 
- Egentlig hadde jeg tenkt å lage en infusjon av det, men så kom jeg i diskusjon med en av våre stamgjester om hvordan nevøene til Donald alltid drakk løvetannbrus og da kom jeg opp med idéen om å lage dette til ham.
 
- Jeg lagde dermed en sirup på løvetannrot, hadde i soda og serverte stamgjesten min, og når tiden kom for dennne konkurransen hadde jeg et utmerket utgangspunkt for en deilig drink med akevitt.
 
Løvetannrotens karakter av anis og bittertoner passer perfekt sammen med fylden og sødmen i akevitten samt med den delikate munnfølelsen du får ved å i tillegg bruke eggehvite i drinken. 
 
Nå står New York for tur for Digernes og han har allerede paner om å åpne en egen avdeling av Fuglen i både New York og Tokyo.
 
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Dandy Lion Drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alt i en shaker uten is og rist det godt sammen i 10 sekunder.

Ha i isbiter (ca halvfullt) og rist hardt til drinken er iskald.

Drinken dobbeltsiles over i et nedkjølt coupette glass.

Pyntes med en løvetannblomst.

Se flere drinker med akevitt her

Tips: Med denne drinken vant Halvor Digernes fra kaffe- og cocktailbaren Fuglen i Oslo, bartenderkonkurransen Linie Awards 2011.
 
Dandelion & Burdock Bitters (løvetann og tistel) finnnes nok ikke i Norge, men det er mulig å bruke en infusjon (uttrekk i sprit) av løvetannrot eller anis.

Eventuelt kan du bruke litt Angostura Bitters og mer av løvetannsirupen.

Råvare:

 

Sendt inn av Halvor Digernes, Fuglen i Oslo, vinner av Linie Award bartenderkonkurranse 2011

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kongeosten er Norges beste ost

Hitra Gårdsmat helt sørvest i Trøndelag stakk av med «supergull» i oste-NM 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en skikkelig retro-rett til middag i dag
Dagens rett

By på en skikkelig retro-rett til middag i dag

Det blir full fest selv på en tirsdag med denne veldig tradisjonelle oppskriften med fersk torsk. Som serveres kokt med gulrotstuing og bacon

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her