Ukens kake

Flan fylt med crème fraiche og gelelokk med jordbær

De lekre norske jordbærene kommer til sin rett i denne herlige terten

De lekre norske jordbærene kommer til sin rett i denne herlige terten

Denne flanoppskriften er dessuten lett å lage, perfekt på late sommerdager.
15 Juli 2021 - 11:00

En flan eller egentlig flan pâtissier er en fransk klassiker som innebærer en tertedeig fylt med eggekrem. I denne oppskriften er det derfor "juksa litt", men det blir ikke noe mindre godt med creme fraiche - bare litt luftigere. 

Se våre andre oppskrifter på terter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Flan fylt med crème fraiche og gelelokk med jordbær

Flan fylt med crème fraiche og gelelokk med jordbær

Fremgangsmåte

Deig:
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett egg og smør/margarin og arbeid det sammen til en deig. Ha deigen i en plastpose og legg den i kjøleskap minst en time.

Trykk deigen ut i en smurt pai- eller springform. Klipp et bakepapir til en sirkel som er like stor som bunnen av formen og legg det oppå deigen. Fyll paiskallet med tørkede erter eller bønner så de holder formen under stekingen. Stek ved 200 grader i ca. 12 minutter. Hell av bønnene/ertene og fjern papiret.

Hakk sjokoladen i små biter og ha den på den varme bunnen. Dekk hele skallet med den smeltete sjokoladen ved hjelp av en bakepensel. La paiskallet bli avkjølt.

Tips:
I stedet for malte mandler kan du bruke mandelmel.

Fyll:
Bland sammen ingrediensene til fyllet og bre dette over bunnen.

Jordbær-gelelokk:
Skyll og rens jordbærene og legg dem på toppen.
Legg gelatinplatene i bløt i rikelig kaldt vann i 5 minutter. Bland sammen vann, sukker og sitronsaft i en kjele og kok opp. Ta opp gelatinen og ha dem i den varme blandingen. La det bli kjølig før det øses med spiseskje over jordbærene.

Se våre andre oppskrifter på terter

Mange retter med jordbær som du må prøve

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her