Deilig dansk dynamitt

Vi serverer dansk raffinement fra en av Københavns spennende barer denne uken. Prøv ukens drink du også.
Redaksjonen
12 Juni 2009 - 13:00

København er elsket av alle som besøker byen, og danskenes hovedstad er en drøm for alle som liker god mat og ikke minst godt drikke.
 
I hjertet av Nørrebro finner du den intime loungebaren Gilt som har skapt seg et renommé blant alle som elsker en god cocktail i byen.
Det er den 33 år gamle Peter Altenburg som står bak baren som henter sitt navn fra grunnprinsippene ved å lage en drink; glass, ice, liquor (brennevin) og topping (blandevann).
 
Barkartet i den minimalistiske baren består av en god blanding av klassiske drinker sammen med en rekke nyskapninger fra Gilts bartendere.
 
 
Mye omtanke går inn i hvilke typer brennevin som benyttes i de enkelte drinkene.
 
Ikke minst gjelder dette de cocktailene som ikke bruker juicer som blandevann og hvor de rene smakene kommer mer til sin rett.
 
Som gjest kan du være sikker på at drinkene du blir servert smaker det samme hver gang, for Gilt bruker mye tid på å trene sine bartendere til å yte ekstraordinær service og ensarte drinkene.
 
Denne uken serverer vi deg Peter Altenburg sin signaturdrink som han deltok med i en drinkkonkurranse i 2006, og som har blitt en favoritt på Gilt.
 
Her er det tropisk fruktighet blandet med stinget fra chili, krydret sødme fra ingefærlikøren og den rike sødmen du får fra den honningbaserte vodkaen.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Chili Chiseler

Fremgangsmåte

Ha en chili i en shaker og knus den lett med en morter eller en skje. Drinken skal bare ha et hint av chili så ikke knus chilien helt.

Fyll shakeren ¾ med is og ha i de andre ingrediensene.

Rist godt og dobbeltsil (sil gjennom en barsil og så gjennom en finmasket tesil) over i et stort avkjølt cocktailglass.
 
Denne cocktailen er Peter Altenburs og Gilt Classic Cocktail Bars signaturdrink.
 

Tips: Lag gjerne din egen ingefærsirup av fersk ingefær som du blander med god eplejuice tilsatt godt med sukker.
 
Råvarer:

Sendt inn av Peter Altenburg, Gilt Classic Cocktail Bar, København

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her