Del 1: Stillvann naturell

Aller best blant stillvannene er italienske Acqua Panna med Imsdal hakk i hel.
Redaksjonen
20 November 2006 - 11:01

Stillvann naturell

+
87 p
Acqua Panna
San Pellegrino, Italia
75 cl
InterBev
Duft: Frisk fjellduft.
Smak: Frisk og leskende med god bløthet, svakt minerals finish.
Vurdering: Veldig godt drikkevann som også går godt sammen med vin.

86 p
Imsdal Naturell
Ringnes, Norge
Duft: Ren frisk duft.
Smak: Bløtt og fyldig med fin mineralkarakter.
Vurdering: Et godt drikkevann som også passer fint på matbordet og sammen med vin. Flott til trening og uteaktiviteter.

86 p
Vanlig kranvann
Norge
Duft: Litt urenheter i duften, noe klor, men det er bagatellmessig.
Smak: Friskt og leskende, det litt urene preget kommer igjen i finishen.
Vurdering: Godt drikkevann til tross.

85 p
Pure Water Company
Norge
Duft: Ren og nøytral.
Smak: Friskt anslag, litt metallisk, men likevel god.
Vurdering: Et godt drikkevann som også fungerer sammen med både vin og mat.

÷
82 p
Ty Nant Tau still
Ty Nant Water, Wales
Brewery Int.
Duft: Ren.
Smak: Bløt og ren med noe mineraler, frisk finish.
Vurdering: Et ganske godt vann som passer fint til mat, også vin.

÷
80 p
Voss Still
Norge
Duft: Ren.
Smak: Bløt og imøtekommende, bra friskhet, litt bismak i finishen.
Vurdering: En rent og friskt drikkevann som får litt trekk for finishen.

78 p
Bon Aqua Silver
Coca Cola Company Norge
Duft: Ren nøytral duft, snev av metallpreg
Smak: Bløtt nærmest flatt med innslag av fruktbrus i smaken men ellers greit.

77 p
Evian
Frankrike
Duft: Ren nøytral duft.
Smak: Litt platt og ufriskt med innslag av mineraler.
Vurdering: Gir assosiasjoner til utenlandsk flaskevann.

÷
-- p
Olden Stillvann
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: Ikke helt ren duft med undertoner av salt, fjell og skog samt snev av fruktbrus.
Smak: Veldig bløtt, noe uren finish med de samme assosiasjonene som i duften.
Vurdering: Mye trekk for fruktbruspreget. To flasker prøvet.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her