Del 2: Vann med kullsyre naturell

Det beste boblevannet er eksklusive Voss sparkling, men både Badoit og Farris Bris Naturell er veldig gode om enn forskjellige alternativer.
Redaksjonen
20 November 2006 - 10:02

Vann med kullsyre naturell

÷
91 p
Voss sparkling
Norge
Duft: Veldig ren frisk mineralsk duft.
Smak: Små fine bobler, god friskhet, balansert mineralpreg, sitter godt.
Vurdering: Et supert drikkevann for matbordet som er supert sammen med vin.

+
88 p
Badoit
Badoit, Frankrike
Vectura
Duft: Ren duft med snev av mineraler.
Smak: Bløtt delikat anslag, veldig fine små bobler, en del mineraler i finishen som er lang.
Vurdering: Et veldig godt vann på den bløte siden.

+
87 p
Farris Bris Naturell
Ringnes, Norge
Duft: Ren frisk duft.
Smak: Mykt anslag, fine mineraltoner, fine bobler, sitter godt med noe saltpreg.
Vurdering: God tørsteslukker som også er god til mat men kanskje litt for salt for å gå til vin.

86 p
San Pellegrino
San Pellegrino, Italia
InterBev
Duft: Mineralsk men likevel dempet duft.
Smak: Bløtt anslag, små delikate bobler, men de varer ikke så lenge i glasset, noe mineraler, ren og god avslutning.
Vurdering: Et godt vann til matbordet, også ved siden av vin, men som bør serveres godt avkjølt.

86 p
Perrier
Nestlé Waters, Frankrike
InterBev
Duft: Ren litt lukket duft.
Smak: Godt balansert med fine bobler og bra friskhet, en god del mineraler i finishen.
Vurdering: God tørsteslukker og til mat og for så vidt også til vin.

84 p
Ty Nant Tau sparkling
Ty Nant Water, Wales
Brewery Int.
Duft: Ren duft.
Smak: Fine bobler og noe mineraler, frisk god finish.
Vurdering: Et godt boblevann til bade mat og vin.

84 p
Pure Water Company
Norge
Duft: Ren frisk duft.
Smak: Litt aggressive men små bobler, noe mineralpreg mot slutten, sitter en stund.
Vurdering: Godt vann de litt harde boblene til tross.

÷
83 p
Trio Frisk Natur
Trio Norge
Duft: Ren og frisk.
Smak: Friskt anslag, fine ganske små bobler, noe saltsmak, frisk helt ut i slutten.
Vurdering: Godt og leskende til mat men ikke så bra til vin.

÷
81 p
Farris Naturell
Ringnes Norge
Duft: Lett saltpreget duft.
Smak: Bløtt ansalg, mye bobler i midten men de frisker en del opp og balanserer saltpreget.
Vurdering: Du må like boblevann med saltsmak. Ikke til mat, og i hvert fall ikke sammen med vin.

+
79 p
Arctic Water Original
Mack Norge
Duft: Lett med snev av metaller.
Smak: Friske/syrlige og litt vel intense bobler, relativt nøytralt men med noe saltpreg i finishen.
Vurdering: Greit nok.

+
78 p
Olden Boble Naturell
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: En del mineraler i duften, snev av urenhet.
Smak: Bløtt anslag, myke bobler som ikke varer lenge, blir derfor litt for bløtt og sitter ikke lenge.
Vurdering: For den som liker lite kullsyre. Ok til vin.

÷
73 p
Glitre Blå
Aass Bryggeri, Norge
Duft: Litt uren kjemisk duft.
Smak: Litt salt i anslaget, harde skarpe bobler, litt kjemisk ettersmak.
Vurdering: Ikke helt vellykket.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her