Del 4: Stillvann med smak

Redaksjonen
20 November 2006 - 10:04

Stillvann med smak

÷
82 p
Imsdal Sitron og Agurk
Ringnes, Norge
Duft: Fin lett krydret duft med innslag av agurk og sitrus.
Smak: Friskt anslag, noe sødme, tydelig agurk, sitter noe.
Vurdering: Godt og forfriskende etter trening eller en varm sommerdag. Må serveres godt avkjølt.

÷
81 p
Olden Dråpe Skogsbær
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: Frisk bringebærduft.
Smak: Følger opp duften, en tanke syntetisk, litt emmen finish.
Vurdering: Godt brusalternativ for barna (og de voksne).

÷
81 p
Imsdal Solbær og Sjasmin
Ringnes, Norge
Duft: Veldig god duft mørke bær og krydder/urter samt tropisk frukt.
Smak: Bløtt anslag, fin sødme, en tanke emmen men sitter godt.
Vurdering: Særpreget men god og leskende servert godt avkjølt.

÷
80 p
Imsdal Pære og Ingefær
Ringnes, Norge
Duft: Sitrus- og pæreduft.
Smak: Friskt anslag, noe sødme og litt kunstig pæresmak i midten, tørker relativt godt opp.
Vurdering: Serveres godt avkjølt er det en god tørsteslukker. Veldig godt alternativ til brus.

+
79 p
Olden Dråpe Tranebær
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: Fruktig druelignende duft med innslag av blomster.
Smak: Ren og avdempet fruktighet i munnen, ok syre og sødme, sitter noe.
Vurdering: Bør serveres godt avkjølt. For den som liker en friskere stil på det smakstilsatte vannet.

76 p
Bon Aqua Silver Lemon
Coca Cola Company, Norge
Duft: En tanke kunstig men ikke ubehagelig duft av lime/sitrus.
Smak: Friskt anslag, men så kommer sødmen som gir en litt emmen ettersmak.
Vurdering: Må serveres iskaldt.

÷
73 p
Olden Dråpe Villbringebær
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: Litt syntetisk syrlig duft med udefinerbar bæraroma og snev av lim.
Smak: Litt flatt og noe emment men likevel med leskende evne.
Vurdering: Må serveres iskaldt.

÷
70 p
Olden Dråpe Markjordbær
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: Litt utydelig bærkarakter i duften.
Smak: Syrlig anslag, kunstig bæraroma, flat ettersmak.
Vurdering: For den som ikke bryr seg så lenge det smaker noe.

+
69 p
Bon Aqua Silver Forest Berries
Coca Cola Company, Norge
Duft: Mørke bæraromaer.
Smak: Flatt anslag, en del sødme som balanseres greit av syre men syntetisk tvers gjennom.
Vurdering: Pluss for god duft.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her