Drikke
Den store champagneguiden - Vintage

Den store champagneguiden - Vintage

Redaksjonen
15 Desember 2014 - 12:03

Det er på tide å kjøpe inn champagne til årets heftigste partyperiode. Enten det er snakk om bobler til å skåle inn det nye året, drikke til juleselskapet, julegave til ansatte eller noe å legge i egen kjeller, bør du finne noen interessante flasker blant de 225 vi har testet i løpet av de siste 24 månedene. Både i basis-, bestillings-, spesial- og tilleggsutvalg. For hver av disse er det imidelrtid egne regler for bestilling/innkjøp.

Basisvarer kan gå tom i disse hektiske førjulstider. Bestillingsvarer bør bestilles raskt. Om spesialvarene fortsatt finnes i ditt nærmeste spesialpol, vet du ikke før du kommer dit. Og for tilleggsutvalget er det krav til mengder bestilt.

Du kan også gi bort et champagnekurs i julegave

Men det skal altså godt gjøres at du ikke finner noen bobler å glede deg over. Her får du noen raskt tips på veien.

Fra aperitiff til dessert

Skal champagnen nytes nå, gå for brut eller extra brut uten årgang (NV).

Her finner du alle brut NV

Her finner du alle extra brut NV

Årgangschampagnene som er testet spenner over flere tiår, men de fleste er fra 2000-tallet. Mange av dem har derfor godt av et opphold i en kjeller nær deg.

Her finner du alle årgangschampagnene

Men finner du en moden årgangschampagne, er det knapt noe som overgår den til julehelgens menyer.

Rosa champagne er en kategori som får stadig økt oppmerksomhet, både fordi mange foretrekker den framfor den hvite, og fordi kvaliteten og tilbudet er i positiv utvikling.

Her finner du de rosa champagnene

Halvtørre champagner har begrenset interesse, men å matche desserten med en slik champagne, er alltid et morsomt innslag i en festmeny.

Og her er de søteste champagnene

Slik ble testen gjennomført
Produktene er smakt gjennom perioden 2013-2014. Alle priser er polets pr. 1. desember 2014.

Vintage Champagne

Vintage Champagne - spesialbutikkene

Følgende varer finnes kun i de syv spesialbutikkene rundt om i landet (Oslo-Vika og Oslo-CC Vest, Bergen, Trondheim, Hamar, Sandnes og Sandefjord). Det er ingen garanti for at produktene finnes i ditt nærmeste spesialpol, så kontakt polets kundesenter på 04560 dersom du ønsker opplysninger om lagerstatus.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du har lyst på en pause fra spritzen
Ukens drink
Sloe gin fizz

Når du har lyst på en pause fra spritzen

Den friske smaken av slåpebær er perfekt i sommervarmen, og drinken kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Friskt og syrlig eller fyldig og komplekst preger ølene i månedens spesialslipp
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol juni 2021

Friskt og syrlig eller fyldig og komplekst preger ølene i månedens spesialslipp

Dette er tiden for å hamstre øl! I Vinmonopolets spesialslipp for juni finner du flere komplekse og friske klassikere i storflasker som er perfekte til å lagre til den store post-koronafeiringen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt
Dagens rett
Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt

Når det koker på kjøkkenet, må tiden du tilbringer der reduseres til et minimum. Da kommer denne retten inn som en reddende engel. Den smaker da også himmelsk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her