Godbiter i pollisten
Denne bordeauxen behøver du ikke vente på

Denne bordeauxen behøver du ikke vente på

Dette sjarmtrollet av en moden bordeaux fra den mye omtalte 2003-årgangen er din for en svært liten penge.
Aase E. Jacobsen
25 Mars 2017 - 15:11

Ch. Malescasse 2003 har et modent solbærpreg med innslag av cedertre, stor fylde og bløthet samt en lang god ettersmak.

Reddet av caberneten og jordsmonnet

Den er perfekt moden nå, men holder i flere år fortsatt. Årsaken til den kortere livssyklusen – vi snakker tross alt om en cabernetdominert Médoc – er å finne i årgangen. 2003 var året da klimaendringene for alvor kom på dagsordenen, for en slik langvarig hetebølge som rammet dette historisk kjølige vinområdet var fram til da ukjent.

Men nettopp det at denne vinen har den sentmodnende cabernet cabernet som hoveddrue og ikke minst at den kommer fra en del av Médoc som kjennetegnes av grusjordsmonn med kalkstein i grunnen, har «reddet» den. Denne type jordsmonn hjelper til å holde friskheten i druene oppe.

Total makeover

Ch. Malescasse ligger nemlig midt mellom Margaux og St. Julien på et høydedrag som sikret stor dybde i grusjordsmonnet. Slottet er klassifisert som Cru Bourgeois – derfor den gunstige prisen – men det regnes for å ha et godt potensial.

Les mer om Cru Bourgeois

I dag eies slottet av Philippe Austruy som også eier Commanderie de Peyrassol i Provence. Æren for å ha løftet det tilbake til fordum glans gis delvis til Tesseron-familien som kjøpte det i 1970 da det var tvers gjennom forfallent. De replantet vinmarkene men valgte å selge til Alcatel-Alsthom i 1992, som igjen solgte det 20 år senere til Austruy.

Foto C Goussard.

 

Viner herfra dukker med jevne mellomrom opp både i bestillings- og i spesialutvalget, og kjennetegnes av veldig god valuta for pengene.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    Ch. Malescasse
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    239.90 kr
    Varenummer:
    7274901
    86 POENG
    Ch. Malescasse
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her