Kake
Denne festkaken lager du på et blunk

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.
Redaksjonen
12 Mars 2015 - 14:10

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Bløtkake er lik fest, men det er ikke alltid du har tid til å legge opp til «den store kaken». Denne superenkle bløtkaken smaker fortreffelig.

Ingen dårlig erstatning

Den gir med de hermetiske aprikosene skikkelige 60-talls følelse, men hermetikk er et fint alternativ når du ikke har ferskvare for hånden. Ofte er aprikossmaken mye bedre enn i de ferske aprikosene vi må ta til takke med her oppe i nord - og i hvert fall på denne tiden av året.

Aprikos passer i mange kake- og dessertoppskrifter - bare se på disse

Kombinasjonen av valnøtter og aprikos er kanskje ikke helt vanlig, men ikke mindre vellykket av den grunn.

Har du problemer med nøtter/mandler, kan du selvsagt velge en vanlig sukkerbrødbunn til denne kaken – men det blir jo ikke helt det samme.

Da er det bedre å finne en «nøtteerstatning». Ifølge Astma- og allergiforbundet er det mange allergikere som tåler pinjekjerner. Gresskarkjerner skal heller ikke være et problem. Kokos er også «innafor» og kan brukes i denne oppskriften i stedet for valnøtter og mandler.

TIPS 1: Baker du bunnen på forhånd er det fort gjort å pynte kaken. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Tåler du ikke nøtter/mandler, kan du bruke pinjekjerner, gresskarkjerner eller kokosmasse (denne behøver ikke males). Se flere nyttige kokketips

Valnøttkake med aprikos

Valnøttkake med aprikos

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis.

Mal mandlene og valnøttene.

Sikt i potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen sammen med de malte mandlene og valnøttene.

Hell røren i kakeform, 23 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.

Stek valnøttbunnen midt i ovnen på 170 grader i ca 30 minutter.

Fyll og pynt:
Visp kremfløten med sukker og vend syltetøyet inn i halve mengden vispet, krem.

Del kaken i to.

Legg det ene laget på et kakefat og smør utover kremen med syltetøy.

Legg det andre laget med kake oppå syltetøykremen og smør resten av kremen på toppen av kaken.

Pynt med oppskåret hermetisk aprikos.

Tips 1: Baker du bunnen på forhånd er det fort gjort å pynte kaken.

Tips 2: Tåler du ikke nøtter/mandler, kan du bruke pinjekjerner, gresskarkjerner eller kokosmasse (denne behøver ikke males).

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her