Ukens kake

Jordbærflan

Denne jordbærpaien har det lille ekstra

Denne jordbærpaien har det lille ekstra

Det som gjør at denne paien skiller seg ut, får du vite når du leser oppskriften.
21 Juli 2022 - 10:00

Det vi kan røpe allerede nå, er at det har noe med en ingrediens som er manges favoritt. Men som du kanskje ikke ville finne på å tilsette paideigen.

Om du ikke har denne ingrediensen som favoritt, kan du selvsagt velge en helt klassisk paibunn, og følge resten av oppskriften.

Prøv en av disse paibunnene

Denne kaken innbyr til sommerfest. Trenger du flere tips til hva du kan servere, har du alt du trenger på ett sted.

Her finner du alle de gode sommermatoppskriftene

Tips:
Når du lager paideig og skal kjøle den ned, bør du forme deigen til en flat kake i stedet for en kule. Da kjøles nemlig deigen jevnt ned.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Du må prøve jordbærflan

Du må prøve jordbærflan

Fremgangsmåte

Kakebunn:
  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
  2. Tilsett egg og smør/margarin og arbeid det sammen til en deig.
  3. Ha deigen i en plastpose og legg den i kjøleskap minst en time.
  4. Trykk deigen ut i en smurt pai- eller springform.
  5. Klipp et bakepapir til en sirkel som er like stor som bunnen av formen og legg det oppå deigen.
  6. Fyll paiskallet med tørkede erter eller bønner så de holder formen under stekingen.
  7. Stek ved 200 grader i ca. 12 minutter. Hell av bønnene/ertene og fjern papiret.
  8. Hakk sjokoladen i små biter og ha den på den varme bunnen.
  9. Dekk hele skallet med den smeltete sjokoladen ved hjelp av en bakepensel. La paiskallet bli avkjølt.

Fyll:

Bland sammen ingrediensene til fyllet og bre dette over bunnen.

  Pynt:
  1. Skyll og rens jordbærene og legg dem oppå fyllet.
  2. Legg gelatinplatene i bløt i rikelig kaldt vann i 5 minutter.
  3. Bland sammen vann, sukker og sitronsaft i en kjele og kok opp.
  4. Ta opp gelatinen og ha dem i den varme blandingen.
  5. La det bli kjølig før det øses med spiseskje over jordbærene.
 
 

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her