Béarnaisesaus er veldig enkelt, og spesielt når du har denne lettvinte versjonen å ty til.
Vil du heller lage ekte béarnaise, kan du bruke denne oppskriften
Grillet laks med asparges og enkel béarnaise
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kjøp laksefileter med skinnet på. Skrap skinnet godt for skjell.
Skyll og tørk fisken og dryss den lett med salt og pepper. Pensle den med olje.
Brekk av den nederste trene delen av aspargesstilkene. Pensle dem med olje.
Stek laksen på grill med skinnsiden ned i ca. 3 minutter, til skinnet er brunt og sprøtt.
Snu fisken og stek den 1-2 minutter på den andre siden.
Stek aspargesen i ca. 2 minutter. Om du bruker grønne bønner, holder det med 1 minutt.
Smak til sausen med sitronsaft og rør inn sitronskall og basilikum.
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Godfisk.no
Foto: iStockphoto