Dagens rett
Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den

Han spiser kanskje ikke kålruletter på søndag, men like fullt har denne oppskriften signert Eyvind Hellstrøm litt fest over seg.
26 September 2025 - 23:59

Her spares det ikke på noe. Men det er slett ingen eklsklusive råvarer, bare mye godt i denne oppskriften, som faktisk er veldig lett å lage. Den tar litt mer tid enn det du vanligvis har på en hverdag. Derfor er den perfekt på en søndag. Og så er det en type oppskrift som er lett å doble og tredoble om du skulle få storinnrykk.

Vi har også andre oppskrifter på kålruletter

Hellstrøms kålruletter

Hellstrøms kålruletter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Ta forsiktig av bladene på savoykålen, skjær av stilken. Kok opp saltet vann i en stor kjele og kok kålbladene i 5–6 minutter. Avkjøl kålbladene i kaldt vann. Tørk kålbladene når de er avkjølt.
  3. Varm smør i en stekepanne på middels varme. Tilsett hakket løk og hakket hvitløk. La det surre til den er blank og myk, cirka 3–4 minutter. Avkjøl.
  4. Pisk egg i en bolle, tilsett den avkjølte løken, kjøttdeig, fløte, brødkrumme, rosmarin, karve og salt. Bland godt. 
  5. Rull 8 kjøttboller av deigen og pakk dem inn i den kokte kålen. Legg skjøten ned på en tallerken. Sett kaldt mens du forbereder sausen og tilbehøret.
  6. Varm rapsolje i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett stjerneløk, gulrot, selleri, løk og hvitløk og litt salt. Fres grønnsakene i cirka 3 minutter til de har fått litt farge.
  7. Tilsett tomatpuré og stek videre i 2 minutter. Tilsett rødvin og la det koke inn til pannen nesten er tørr.
  8. Tilsett kyllingkraft og kok opp. Sil kraften fra grønnsakene, ta vare på grønnsakene.
  9. La kraften koke videre og tilsett laurbærblad, karve og timian. Sett ned varmen og la det småkoke i cirka 45 minutter, helt til sausen tykner. Smak til med salt.
  10. Smør en ildfast form med litt mykt smør. Legg de innpakkede kålrulettene utover i formen, legg grønnsakene rundt. Hell over sausen.
  11. Dekk med aluminiumsfolie og sett formen inn i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
  12. Ta av aluminiumsfolien og stek videre i 25 minutter, øs saus over kålrulettene underveis, med en skje.
  13. Server kålruletter rett fra formen med hjemmelaget potetmos.

Se våre andre oppskrifter på kålruletter

Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eyvind Hellstrøm

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her