Det beste champagnekjøpet

Det beste champagnekjøpet

Denne champagnen byr på utrolig mye god Mesnil- og chardonnaykarakter for pengene.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

André Jacquart Mesnil Experience Brut (1328) koster bare litt mer enn de rimeligste rene chardonnay-champagnene, men byr på vesentlig mer for pengene. Et regelrett kupp er den. Druene kommer nemlig fra Mesnil som er selve hjertet i Côtes-des-Blancs. Og som kjennetegnes av et svært kalkholdig jordsmonn.

Økende priser?

Her har André Jacquart 11 hektar vinmarker som er mye i denne ettertraktete delen av «de grønne druenes paradis». Det som er spesielt for denne champagnen er at selve framstilligen av vinen i stor grad har funnet sted i 2-5 år gamle små eikefat, såkalte barriques. Det gjør at jordsmonnsuttrykket, terroirpreget, kommer mer fram siden vinen får puste før den stenges inne i flaske for annengangsgjæringen.

Les mer om fat og champagne

Chardonnay er den druen det er minst av i Champagne og derfor koster disse vinene ofte litt mer enn de som er en blanding av alle tre druene. Men så altså ikke hos Jacquart. Jeg ser at Richard Juhlin i sin siste utgave, 8000 champagner som nylig kom på norsk, spår at disse champagnene snart vil selges til skyhøye priser. Så da er det vel bare å fylle opp kjelleren.

Puligny med bobler

Også André Jacquart Brut Experience (1325) som får druer fra både Mesnil og Vertus, alt med minimum premier cru-status, er en flott champagne i sitt prissjikt.
Som de øvrige vinene fra André Jacquart er tilsettingen av sukker ved omkorking minimal. Den har ligget like lenge på bunnfallet før omkorking som Mesnil-utgaven. Det betyr fire år, hvilket er mye for en champagne i denne prisklassen.

Les mer om Mesnil

Årgangsutgaven, André Jacquart Millesime Experience Brut 2006 (1326) , ligger ytterligere noen år til, inntil åtte år. Aktuell utgave har ligget nærmere seks år på bunnfallet og dokumenterer til fulle Jacquart-champagnenes ry som en god «puligny med bobler». Her må du fram med hummer eller piggvar.

Prøv denne retten til

I dag er det sjette generasjon, Pierre Jacquart og søsteren Marie Doyard-Jacquart, som lager disse fremragende champagnene.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

André Jacquart Experience Grand Cru Brut Millésime 2007

Produsent:
André Jacquart & Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
469,90 kr
Varenummer:
132601
89 Poeng
Les smaksnotatene »

André Jacquart Experience Mesnil Grand Cru Blanc de Blancs Brut

Produsent:
André Jacquart & Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
479,90 kr
Varenummer:
132801
92 Poeng
Les smaksnotatene »

André Jacquart Experience Premier Cru Blanc de Blancs Brut

Produsent:
André Jacquart & Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
424,90 kr
Varenummer:
132501
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen