DAGENS RETT: Det er ikke bare trøndere som liker sodd - bli overbevist du også

Dagens rett Trøndersodd fra Nord-Trøndelag

Det er ikke bare trøndere som liker sodd - bli overbevist du også

Ingenting er som en rykende varm sodd til middag en kald marsdag. Prøv denne oppskriften selv.

Det er mange måter å lage sodd på, og det er sikkert mange (hel- og halvtrøndere) som vil protestere på denne oppskriften. Den er for øvrig fra Nord-Trøndelag. Så da vet du det.

Det er ikke bare trøndere som kan det med sodd

Men smaken er fortreffelig og det er takket være lammekjøttet som gir den en litt kraftigere karakter. Og en svært så passende ingrediens nå i den første påskehelga.

Flere gode gryteretter finner du her

På jakt etter flere oppskrifter med lam? 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Trøndersodd fra Nord-Trøndelag

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

1.5 l
1 ss
Soddboller
1 ts
0.25 ts
0.25 ts
0.75 dl

Fremgangsmåte

Kjøttet:
Kok opp kjøttet i saltet vann og skum av. La kjøttet trekke ca. 2 timer til det løsner fra beina. Ta deretter opp kjøttet og del det i passe store terninger, ca 2x2 cm.

Skrell gulrøttene og del dem i skiver og kok dem møre i kraften mens du lager soddbollene.

Soddbollene:
Bland kvernet lammekjøtt sammen med salt og rør til dette blir seigt. Bland i krydderet og spe forsiktig med fløten.

Farsen formes til boller med en teskje som dyppes i kaldt vann. Bollene trekkes 10-12 minutter i kraften.

Ha kjøttet tilbake i kraften og smak til med salt og pepper.

Server sodden rykende varm med kokte poteter og flatbrød ved siden av.

Tips: Variasjonene på sodd er mange, og noen foretrekker svinekjøtt og okse i sodden sin. Prøv gjerne noen varianter.

Det er ikke bare trøndere som kan det med sodd

Flere herlige oppskrifter av lam finner du her

Flere gryteretter finner du her

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen