Dette blir høstens viltviner

Dette blir høstens viltviner

Cornasene fra Vincent Paris er svært vellykkete i 2013-årgangen. Og vil skape vinglede til mange høstmiddager i årene som kommer.

Syrah og det forvitrete skiferjordsmonnet i de bratte skråningene i Cornas gir viner med en helt spesiell kraft og lagringspotensial. Fra noen av de bratteste parsellene med 60 posent helning, kommer druene til Vincent Paris Cornas Granit 60 2013.

Les mer om hvorfor Cornas er så spesiell

En kraftpakke som nå i sin pureste ungdom kun viser primærfrukten og jordsmonn i bakkant. Men med tid vil den utvikle komplekse og mer «dyriske» aromaer. Selv om det kan føles lenge å måtte vente flere år på å oppleve hvor fantastisk godt en slik vin matcher velhengt viltkjøtt, er det verd ventingen. Men for all del, den smaker veldig godt allerede til gode viltretter samt til tørrhengt storfe. Husk bare å ha den i en karaffel en time før maten serveres.

Forskjellen til Vincent Paris’ rimeligere cornastolking, Vincent Paris Cornas Granit 30 2013, er både knyttet til vinmarkens egenskaper (30 prosent helning) og vinmaking.

Les mer om denne produsenten

Vincent Paris.
Vincent Paris.

Denne siste er ment å nytes mens du venter på «storebror». Derfor er samtlige druer til 30-versjonen avstilket. For 60-utgaven er stilkene beholdt for en knapp tredel av klasene samtidig som uttrekkstiden er en uke lengre. Dermed oppnås større fasthet og større holdbarhet.

Ikke for det, 30-versjonen har i 2013 også et veldig godt lagringspotensial.

Vincent Paris bruker kun druenes egne gjærsopper i vinkjelleren, og vinene filtreres heller ikke.

Foto: Erik S. Johnsen

 

Vincent Paris Cornas Granit 60 2013

Produsent:
Vincent Paris
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Nord
Pris:
379,00 kr
Varenummer:
9957901
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Vincent Paris Cornas Granit 30 2018

Produsent:
Vincent Paris
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Cornas
Pris:
348,00 kr
Varenummer:
4849301
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen