Filet av stor kylling må varmebehandles med varsomhet. Skal du være sikker på en skikkelig saftig kyllingfilet, skal du forsøke denne metoden med å posjere den i god kraft.
Se alt det andre gode du kan lage av kylling
Bestill dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok opp buljong og legg i kyllingfileter. La dem trekke i buljongen rett under kokepunktet i ca. 10 minutter. Ta filetene ut av buljongen og la dem ligge tildekket mens du koker grønnsakene.
Skjær grønnsakene i ca. 2 cm store terninger. Legg dem i buljongen og la dem koke til de er møre, ca. 10 minutter. Løft grønnsakene ut av buljongen legg dem på et varmt fat
Rør ut maisenna i litt vann og tilsett i buljongen under visping. Kok opp og tilsett raust med hakkede urter.
Skjær kyllingfileten i pene skiver og legg dem på rotfruktene. Hell sausen over til slutt.
Tips: Både hakket basilikum og persille smaker godt til denne gryten.
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Matprat/Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Matrot Meursault 2014
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 439,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Occhipinti SP 68 Nero d'Avola e Frappato 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 219,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
COS Pithos Bianco 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 276,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Desormière Côte Roannaise Tradition 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Mád Tokaji Furmint 2015
Ungarn
Volum: 0.750 Pris: 183,50 Bestillingsutvalget