Dette er et av polets aller beste kjøp

Dette er et av polets aller beste kjøp

En seriøs rødvin med lagringspotensial og gode bordmanerer til 120 kroner er ikke hverdagskost. Den finnes i mange polhyller.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Saes Dão 2013 (5988) har veldig godt terroirpreg, altså avtrykk fra stedet den kommer fra. Nordportugisiske Dão og dens typiske druemiks som er langt unna fransk eller italiensk påvirkning, gir herlig særpregete viner. Som ikke er særere enn at de passer inn på de fleste matbord og ikke minst er egnet til å legge i kjelleren.

Lagrer veldig godt

Min erfaring med gode viner fra Dão og topprodusenter som Álvaro Castro er at de lagrer veldig godt, og selv denne «billigløsningen» har et godt potensial.

Les mer om viner fra Dão

Den mineralske karakteren og det syrefriske skogsbærpreget granittjordsmonnet gir, gjør imidlertid at vinene er leskende og friske i ung alder.

Les om Álvaro Castros andre viner  

Álvaro Castros viner skuffer sjelden. Nå var forrige årgang av denne riktignok plaget av litt urenheter – muligens et parti dårlig kork - i hvert fall var det tilfellet de to-tre gangene jeg smakte den i fjor. Men siste årgang ut er altså et kupp - og så finnes den i en rekke polutsalg.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Saes Dão 2016

Produsent:
Quinta da Pellada Unipessoal
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Dão
Pris:
150,00 kr
Varenummer:
598801
80 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen