Drikke
Dette er Penicillin som smaker virkelig godt

Dette er Penicillin som smaker virkelig godt

Om ikke denne drinken erstatter det den er oppkalt etter, smaken den fantastisk mye bedre.
23 Januar 2015 - 12:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

En drink kan ikke kurere influensa, men den kan kanskje skremme bort det verste ubehaget.

10 år gammel klassiker

I en årrekke har det vært spekulert på hvilken drink som vil bli en klassiker på linje med cosmopolitan og margarita – og denne er nøyaktig det.

Penicillin regnes derfor som en av de største – om ikke den største – nyklassiske cocktailene.

Drinken ble oppfunnet av Sam Ross – en meget anerkjent bartender i New York – for ti år siden.

Færre enn seks ingredienser

Han jobbet da ved Milk & Honey i New York. Den er (sammen med London-avdelingen som åpnet to år etter og fortsatt drives) en av de mest ikoniske cocktailbarene som i sin tid startet dagens cocktailbølge.

Dette er en annen verdensberømt bar som har linker til Milk & Honey

Eieren av Milk & Honey – Sasha Petraske – sa ofte til sine bartendere at dersom deres drinker hadde flere enn seks ingredienser, hadde de ikke jobbet bra nok med oppskriften.

For at en drink skal bli en klassiker må den inneholde seks eller færre ingredienser. Han hadde rett også denne gangen.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Penicillin

Penicillin
Ingredienser

3 cl sitronjuice
2 cl honning (juster mengde etter smak)
4 biter fersk ingefær

Fremgangsmåte

Muddle (knus) ingefæren og ha i en shaker sammen med de andre ingrediensene.

Ha i isbiter og shake godt. Dobbelsil over i et rocksglass med is.

Pynt med skiver av fersk ingefær.

Tips 1:
Bytt om på blandingsforholdet mellom scotch og islay whisky dersom du ønsker en mer røykt smak.

Tips 2:
Oppskriften inneholder opprinnelig ingefærlikør – prøv gjerne dette. Men personlig jeg synes at fersk ingefær gir en bedre smak.

Tips 3:
Dra til Sam Ross’ nye bar – Attaboy i New York – og la ham lage den til deg.

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her