Ukens kake

Hjemmelaget iskrem med sprø Parma-skinke

Dette har du kanskje ikke prøvd før: spekeskinke i iskremen?
Foto: (Mats Dreyer)

Dette har du kanskje ikke prøvd før: spekeskinke i iskremen?

Du kommer til å bli positivt overrasket for salt og søtt smaker jo helt fantastisk sammen.
19 August 2021 - 10:00

Hjemmelaget iskrem med sprø Parma-skinke

Hjemmelaget iskrem med sprø Parma-skinke

Fremgangsmåte

Del vaniljestangen i to på langs. Kok opp fløte, melk og vaniljestang i en kjele. Ta kjelen av varmen når den har kokt opp.

Pisk sammen sukker og eggeplommer i en stor bolle.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.

Legg skivene med Parma-skinke på et bakebrett og stek dem i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter til de er sprø. Avkjøl skivene på papir. Finhakk den sprøstekte parmaskinken.

Tilsett den varme melkeblandingen til eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet, har du blandingen tilbake i kjelen.

Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til 85 grader. Pass på at du hele tiden rører i bunnen med en slikkepott. Med en gang den når 85 grader tar du kjelen av varmen og siler alt tilbake i bollen gjennom et dørslag.

Klem vannet ut av gelatinen og vend den inn i den varme isrøren.

Avkjøl isrøren.

Kjør isen i en ismaskin til den begynner å bli fast. Ha i sprøstekt, finhakket Parma-skinke, og kjør til isen er ferdig.

Server umiddelbart eller ha isen over i en beholder som du setter i fryseren.

Topp isen med revet hvit sjokolade, jordbær i skiver og finhakket mynte før servering.

Tips:
Du kan også fryse isen uten ismaskin. Da har du isrøren i en beholder som du setter i fryseren. Ta beholderen ut av fryseren og rør godt hver halvtime før du setter den tilbake i fryseren. Fortsett til isen er fryst.

Se våre andre oppskrifter på hjemmelaget iskrem

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Prosciutto di Parma / Mats Dreyer

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så spennende kan et kålhode bli
Dagens rett

Så spennende kan et kålhode bli

Å fylle kålblader gjøres i de aller fleste kjøkken. Denne versjonen fra Midtøsten er mer krydret enn våre hjemlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Blant vinnyhetene i mars er det en historisk bragd som fortjener ekstra oppmerksomhet
+
Tester

Blant vinnyhetene i mars er det en historisk bragd som fortjener ekstra oppmerksomhet

Ikke fordi den er gunstig priset, men fordi den er unik. Men det finnes også mange andre viner til langt lavere priser som fortjener en vurdering med tanke på kjelleren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Wienerschnitzel er en nytelse du bør innvilge deg oftere
Dagens rett

Wienerschnitzel er en nytelse du bør innvilge deg oftere

Hvis du forbinder wienerschnitzel med en tørr skosåle, har du all grunn til å ta et oppgjør med denne urettferdige dommen. Det er nemlig en saftig, crispy og velsmakende opplevelse som absolutt bør få følge av en av Østerrikes mange gode viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag ekte spansk paella med både kylling, blåskjell og reker
Dagens rett

Lag ekte spansk paella med både kylling, blåskjell og reker

En ekte spansk middag er hva vi kan anbefale deg denne helgen. Til tross for mange ingredienser er dette en enkel rett å tilberede. Og du blir rikelig belønnet med mye smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så spennende kan et kålhode bli
Dagens rett

Så spennende kan et kålhode bli

Å fylle kålblader gjøres i de aller fleste kjøkken. Denne versjonen fra Midtøsten er mer krydret enn våre hjemlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blant vinnyhetene i mars er det en historisk bragd som fortjener ekstra oppmerksomhet
+
Tester

Blant vinnyhetene i mars er det en historisk bragd som fortjener ekstra oppmerksomhet

Ikke fordi den er gunstig priset, men fordi den er unik. Men det finnes også mange andre viner til langt lavere priser som fortjener en vurdering med tanke på kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svinekoteletter i gryte med kålrot og annet godt er en vri som fortjener å oppleves
Dagens rett

Svinekoteletter i gryte med kålrot og annet godt er en vri som fortjener å oppleves

Saftige koteletter står på menyen midtveis i uken. Masse deilige grønnsaker balanserer retten og gjør måltidet både velsmakende og sunt. Spander på deg den rimelige og gode røde vinnyheten fra listene nå i mars. Du finner den i de fleste av polets utsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2024
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2024

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Wienerschnitzel er en nytelse du bør innvilge deg oftere
Dagens rett

Wienerschnitzel er en nytelse du bør innvilge deg oftere

Hvis du forbinder wienerschnitzel med en tørr skosåle, har du all grunn til å ta et oppgjør med denne urettferdige dommen. Det er nemlig en saftig, crispy og velsmakende opplevelse som absolutt bør få følge av en av Østerrikes mange gode viner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her