Hjemmelaget iskrem med sprø Parma-skinke
Foto: Mats Dreyer

Hjemmelaget iskrem med sprø Parma-skinke

Dette har du kanskje ikke prøvd før: spekeskinke i iskremen? Vi lover at det smaker både spennende og deilig.

Fremgangsmåte

Del vaniljestangen i to på langs. Kok opp fløte, melk og vaniljestang i en kjele. Ta kjelen av varmen når den har kokt opp.

Pisk sammen sukker og eggeplommer i en stor bolle.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.

Legg skivene med Parma-skinke på et bakebrett og stek dem i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter til de er sprø. Avkjøl skivene på papir. Finhakk den sprøstekte parmaskinken.

Tilsett den varme melkeblandingen til eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet, har du blandingen tilbake i kjelen.

Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til 85 grader. Pass på at du hele tiden rører i bunnen med en slikkepott. Med en gang den når 85 grader tar du kjelen av varmen og siler alt tilbake i bollen gjennom et dørslag.

Klem vannet ut av gelatinen og vend den inn i den varme isrøren.

Avkjøl isrøren.

Kjør isen i en ismaskin til den begynner å bli fast. Ha i sprøstekt, finhakket Parma-skinke, og kjør til isen er ferdig.

Server umiddelbart eller ha isen over i en beholder som du setter i fryseren.

Topp isen med revet hvit sjokolade, jordbær i skiver og finhakket mynte før servering.

Tips:
Du kan også fryse isen uten ismaskin. Da har du isrøren i en beholder som du setter i fryseren. Ta beholderen ut av fryseren og rør godt hver halvtime før du setter den tilbake i fryseren. Fortsett til isen er fryst.

Se våre andre oppskrifter på hjemmelaget iskrem

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Prosciutto di Parma / Mats Dreyer

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her