Dolcetto grand cru

Dogliani gir dolcettodruen de aller beste forhold for å yte maksimalt. Som disse to godbitene.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

September viser seg å bli en god måned, for nå er tilbudet av dolcettoer i polets fullsortiment betraktelig bedret! Og da snakker vi om viner fra den beste og eneste rendyrkete dolcetto-appellasjonen , nemlig Dogliani.

Mens dolcetto kan være alt fra saftige lette viner til kjøttfulle mørke bærbomber, oppnår druen ekstra raffinement og ikke minst kraft i denne sørlige delen av Piemonte.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lagringsdyktig
Årsaken er en kombinasjon av jordsmonn og klima. Temperaturene i Dogliani er noe jevnere og det mineralholdige jordsmonnet av kalk og leire bidrar med bedre struktur. Og mens dolcetto ofte regnes som en vin for raskt konsum, er Dogliani-dolcettoen en vin som faktisk trenger tid i flaske .

Enkeltvinmarksdolcetto
Chionetti er som de fleste andre produsenter i Dogliani relativt liten og lager bare 80.000 flasker fordelt på to ulike viner. Som begge kommer fra sin respektive enkeltvinmark. Chionetti var for øvrig en pioner når det gjaldt å satse på Doglianis cru'er.

San Luigi Dolcetto di Dogliani 2007 (56934) stammer fra en litt større parsell enn Briccolero Dolcetto di Dogliani 2007 (56933) som igjen har noe mer kalk i jordsmonnet. Det gir seg utslag i en for dolcetto strålende syre. De fine og slanke, men likevel gode tanninene har vinene til felles. Likeså en fantastisk god frukt.

De eldste er best
Og forklaringen heter Quinto Chionetto, som til tross for sine 83 år fortsatt er aktiv i vinmarkene. Han har et forhold til hver plante og pleier den individuelt. Og han stoler kun på sin generasjon, i hvert fall når det gjelder innhøstning og beskjæring. For alt dette arbeidet utføres av andre pensjonister.

Men han lar likevel de neste generasjonene få være med og bestemme. Etter at sønnen så tragisk omkom i en bilulykke for 20 år siden, overtok svigerdatteren Maria hans plass. Og barnebarnet Nicola følger med fra sidelinjen.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

San Luigi Dolcetto di Dogliani 2017

Produsent:
Az. Agr. Quinto Chionetti E Figlio
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
269,90 kr
Varenummer:
5693401
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Briccolero Dolcetto di Dogliani 2016

Produsent:
Az. Agr. Quinto Chionetti E Figlio
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
279,90 kr
Varenummer:
5693301
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen