Dolcetto i særklasse

Denne vinen har beviselig et langt liv foran seg. Og dermed en veldig god kandidat for vinkjelleren.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Colla Bricco del Drago Langhe 2005 (49737) er nydelig allerede nå, en dolcetto i en egen divisjon. Men i motsetning til de fleste dolcettoer, blir den enda bedre med tiden. Og beviset er ganske håndfast - eller skal vi si smaksfast. Den finnes nemlig i en vellagret 1997-utgave som langt fra har sagt sitt siste ord. Denne vinen er FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="1997"> spesialimport .

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Varmekjær vestvendt
Årsaken til denne vinens spesielle egenskaper er å finne i kombinasjon av vinmark og vinifikasjon . Den kommer fra en vinmark med navn Bricco del Drago, som ligger rett ved Alba, og hvor Poderi Colla har til sammen 12 hektar. Den delen av vinmarken som dyrkes med dolcetto er vestvendt all den tid denne varmekjære druen ikke kan få nok sol.

Avlingen holdes på rundt én flaske pr vinstokk hvilket er lavt. Druene dyrkes dessuten økologisk. Vinen inneholder også 15 prosent nebbiolo . Derfor vinifiseres druene separat og med ulik filosofi. Dolcetto som gir mer vesentlig mer farge enn nebbiolo får en ganske kort uttrekkstid.

Supervin
Modningen er for øvrig i en blanding av tradisjonelle slavonske fat (botte) og fransk, hvorav en viss andel byttes ut hvert år. Resultatet er en lysere og mer transparent dolcetto rent smaksmessig enn gjennomsnittet. Med alderen blir den dessuten mer og mer elegant og krydret, spesielt i retning lakris og eksotiske toner som de to druetypene har til felles.

I sannhet en klassisk vin selv om den egentlig regnes som en moderne vin. Den var nemlig den første super-vino-da-tavola, ikke bare i Piemonte, men trolig også i hele Italia da den ble lansert i 1969.

Slik bestiller du viner som er spesialimportert
Kontakt ditt lokale polutsalg og si at du ønsker å bestille " Colla Bricco del Drago Langhe 1997 " som spesialimport. Du må oppgi leverandør (Moestue Grape Selections), navnet på vinen og antall. Når vinen er levert til butikken, får du beskjed om det.
 
÷ (90p)
Colla Bricco del Drago Langhe 1997
Poderi Colla
Italia, Piemonte
MGS - kr 327,00 (75cl)
Spesialimport
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp klar varmrød. Fin elegant duft med søte mørke toner.
Smak: Bløtt modent anslag, god saftighet, moden og elegant, kjøttaktig bærpreg, lær og lakris i finishen. (1997)
Bruksområde: Lammefilet med sopp, fasan med sjysaus.
Vurdering: En nydelig og moden dolcetto som fortsatt holder noen år til. Meget godt kjøp. 90 p (1997)
Laget av: 85 % dolcetto, 15 % nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Colla Bricco del Drago 2008

Produsent:
Poderi Colla
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
250,00 kr
Varenummer:
4973701
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen