Douros tørre grand cru

Denne gangen er det ikke portvin det er snakk om, men rødvin laget av de beste portvinsdruene.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Da Symington skulle kaste seg på den nye bordvinsbølgen i Douro, valgte de å satse på det ypperste. Chryseia 2007 (90303) er nemlig laget av deres beste druer, fra vingårdene Quinta do Vesuvio, Quinta da Vila Velha og Quinta de Perdrix. Druer som kunne blitt til de beste vintage portviner.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Kun det beste
Men siden etterspørselen for tiden er mer i favør av rødvin enn portvin, var dette sannsynligvis en fornuftig beslutning. 2007 er en lovprist årgang for portvin, på høyde med 2000 som var første årgang for Chryseia. Ikke nok med det, vinen er dessuten et samarbeid mellom Charles Symington og en av verdens mest feirete vinmakere, Bruno Prats, tidligere eier av gloriøse Cos d'Estournel i St. Estèphe. Kun det beste har tydeligvis vært godt nok for denne tradisjonsrike portvinsfamilien.

Holder like lenge?
Resultatet er en vin som er svært moderne og polert, om en i positiv forstand. Stor og rik uten å være svulstig eller for alkoholpreget. En flott vin som har et langt liv foran seg. Om den holder like lenge som sine søte forgjengere (eller Cos d'Estournel) vil fremtiden vise.

Men vi venter på at den skal vise mer av den underliggende mineralkarakteren som kommer fra de skrinne skiferkledde skråningene i Douro, kan vi nyte dens lillebror Post Scriptum de Chryseia 2008 (59490) som ikke har den samme enorme konsentrasjonen, men som likevel byr på veldig god fylde og karakter. En herlig vin til saftig rødt kjøtt de neste seks årene - minst.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Chryseia 2007

Produsent:
Prats & Symington
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
499,00 kr
Varenummer:
90303
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Post Scriptum De Chryseia 2018

Produsent:
Symington Family Estates
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
289,90 kr
Varenummer:
5949001
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen