Dagens rett
By på en duftende pho-suppe med reinskav
Foto: (Stian Broch)

By på en duftende pho-suppe med reinskav

Den uvanlige kombinasjonen bare må prøves.
20 Februar 2025 - 01:00

Reinskav fungerer til så mye mer enn bare gryter. I denne oppskriften gir det magre, møre og smakstette kjøttet ekstra dybde til den duftende thaiinspirerte suppen. 

Nudelsuppe a la Pho med reinkjøtt

Nudelsuppe a la Pho med reinkjøtt

Fremgangsmåte

  1. Rist stjerneanis, nellik, kanel, koriander og fennikelfrø i en tørr og varm kasserolle til det lukter av krydder.
  2. Tilsett oksekraft, løk i skiver, ingefær i tynne skiver og chili.
  3. Kok opp og la buljongen småkoke/trekke i 20 minutter.
  4. Sil kraften og ha den tilbake i kasserollen. Smak til med sukker og fiskesaus.
  5. Tilbered/kok nudlene etter anvisning på pakken.
  6. Finsnitt vårløken. Gi bønnene og bok choy (ev brokkolibuketter eller spinat) et raskt opphold i kokende vann.
  7. Fordel nudler, bønneskudd, kjøtt, vårløk og frisk koriander/thai basilikum i dype tallerkener og slå over varm kraft.
  8. Server nudelsuppen med lime til å presse over - og hoisinsaus og chilisaus ved siden av.

Tips: Bok choy er en liten kinesisk kålvekst. Den kan eventuelt erstattes med brokkoli delt i små buketter, eller et par håndfuller friske spinatblader.

Har du lyst til å prøve en annen spennende thaisuppe så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Finnmark Rein

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her