Dagens rett

Egyptisk tomatsalat

Hvilken spennende rett å starte opp en ny uke med! Med tomater, hvitløk og olivenolje som hovedingredienser må denne retten bare bli himmelsk frisk og fristende, og for ikke å snakke om - sunn. Vi frister deg ytterligere med en deilig hvitvin fra Bordeaux i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Egyptisk tomatsalat

Fremgangsmåte

Skjær opp sjalottløk og hvitløk så tynt som mulig - eller bare kjør det sammen i en matprosessor. Ha løken i en liten bolle sammen med oljen, en klype salt og litt nykvernet, svart pepper, la det stå og hvile mens du skålder tomatene.

Fjern skallet med en skarp kniv og skjær de myke kulene i skiver, så tykke eller tynne du vil. Legg tomatskivene i et fat og hell dressingen over; bland godt med fingrene. Tomatene kan gjerne ligge i bollen i godt over to timer.

Rett før servering lar du enten tomatene med dressing være i bollen, eller du har dem over i en ny bolle - uansett vender du dem godt i dressingen (bruk hendene). Press litt sitronsaft over og dryss på maldonsalt og omtrent en spiseskje nyhakket kjørvel. Du kan godt velge en annen urt, men det finnes én ubrytelig regel for denne salaten: den må serveres romtemperert. Hvis du lar den stå i kjøleskapet til siste stund, er alt håp ute.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere spennende salater fra Apéritifs kokebok

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen