Ekstremsødme

Heidi Schröcks søtviner er fantastiske, og prisene er, selv om de oppleves høye, faktisk veldig gunstige i forhold til kvaliteten.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

For ausbruch-viner er kostbare å fremstille. Druene bør helst være 100 prosent angrepet av botrytis (edelråte), som for Schröck Ruster Ausbruch Turner 2006 (58381) . Og for å oppnå det, må drueklasene henge lenge på vinstokkene.

I løpet av denne tiden lurer mange farer. En ting er fugler som lar seg friste av disse sukkerbombene, en annen er at ugunstige temperaturforhold kan stimulere fremveksten av annen type råte. Og da er løpet kjørt.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Perfekt år
Resultatet er en vin som rett og slett er fantastisk og som vil holde i uminnelige tider.

Konsentrasjonen er enorm, sødmen er stor men balanseres av strålende syrer. Det er sjelden man kommer over en søtvin av dette kaliberet. Så var da også 2006 det perfekte året for sent høstete druer på grunn av i utgangspunktet høyt sukkerinnhold. Edelråten sørget for resten.

Akasietre
Det ble kun ett fat av denne vinen for Heidi Schröck i 2006. Men hun kan også by på Schröck Ruster Ausbruch Auf Den Flügeln Der Morgenröte 2006 (58349) som har litt mindre botrytis, men som på lik linje med den andre er gjæret og modnet i fat av akasietre. Også den en imponerende vin med klare likhetstrekk med tokajer med 5-6 puttonyos . Det er ikke så rart all den tid druene i stor grad er de samme. Mens Turner er laget av furmint  fra én enkelt vinmark, er den andre en blanding av flere druer fra flere parseller. Men alltid bare de aller beste og for topp ausbruch mest velegnete druene.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Schröck Ruster Ausbruch Turner 2006

Produsent:
Weing. Heidi Schröck
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.370l
Land:
Østerrike
Område:
Neusiedlersee
Pris:
469,90 kr
Varenummer:
5838101
97 Poeng
Les smaksnotatene »

Schröck Ruster Ausbruch Auf Den Flügeln Der Morgenröte 2006

Produsent:
Weing. Heidi Schröck
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.370l
Land:
Østerrike
Område:
Neusiedlersee
Pris:
329,90 kr
Varenummer:
5834901
94 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen