En magnum bordeaux til 450 kroner er et regelrett kupp - nå er den tilgjengelig igjen

En magnum bordeaux til 450 kroner er et regelrett kupp - nå er den tilgjengelig igjen

Den samme vinen i samme årgang finnes dessuten i normalflaske i 80 polutsalg til 200 kroner som er utrolig gunstig.

 

Når Roland La Garde Tradition 2016 bytter årgang til 2016 og samtidig kommer i magnum, blir det fest. 2016 bringer inn større friskhet og mer finkalibrerte tanniner, rett og slett en vin som er skapt for kjelleren, og det er unikt i dette prissjiktet.

Bli først til å bestille

Denne spalten er veldig populær, og mange bestiller vinene vi anbefaler. Dermed kan du oppleve at de er utsolgt når du bestiller. Abonnerer du på Apéritif Mat- og vinklubb får du dette tipset en dag før alle andre.

For magnumen betaler du dessuten bare et «gebyr» på 50 kroner og det er den altså vel verd, og mer enn så. Magnum er mer håndarbeid, i hvert fall for en liten produsent som Roland La Garde, derfor den høyere litersprisen.  

Det som skapte magi i 2016, var høye temperaturer gjennom sommeren – derfor holder den 14 prosent som den bærer godt, for takket være en avkjøling i form av perfekt dosert regn i september, ble både syre- og aromautviklingen i vinen god. All solvarmen ga tykke skall på druene, som gjorde dem mer robuste og ga godt med tanniner til den ferdige vinen.

En klassisk bordeauxstil, noen vil kanskje foretrekke 2015 i dag, siden den er mykere og mer sødmefylt i form av stalltoner og moden plommefrukt, den avslutter litt annerledes med mer tørrstoffer hvilket nok skyldes årgangen. 2015 er mer av en sjarmørårgang, men 2016 kommer til å holde mye lenger.

Se alle vinene fra Roland La Garde på polet

Den er dessuten modnet i en blanding av amfora og barrique – mot tank og barrique i 2015. Det har brakt inn en syrligere skogsbærkarakter, i hvert fall har den en slik likhet med andre amforaviner jeg har smakt. Ikke helt lett å sette fingeren på akkurat hva det er, men karakteren er lett gjenkjennelig.  

Bak denne vinen står en kjenning i denne spalten, Bruno Martin som driver Roland La Garde sammen med sønnen Guillaume. De har jobbet økologisk/biodynamisk siden 2012/2014 og amforaeksperimentene er en videreføring av deres naturlige tilnærming. 

At vinene deres er holdbare, kan du lese mer om her 

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Roland La Garde Tradition 2016

Produsent:
Roland la Garde
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
1.500l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
439,90 kr
Varenummer:
7774405
90 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Ch. Roland la Garde Tradition 2016

Produsent:
Château Roland La Garde SCEA
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
200,00 kr
Varenummer:
7774401
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen