Godbiter i pollisten
En magnum bordeaux til 450 kroner er et regelrett kupp - nå er den tilgjengelig igjen

En magnum bordeaux til 450 kroner er et regelrett kupp - nå er den tilgjengelig igjen

Den samme vinen i samme årgang finnes dessuten i normalflaske i 80 polutsalg til 200 kroner som er utrolig gunstig.
Aase E. Jacobsen
01 Oktober 2020 - 08:45
 

Når Roland La Garde Tradition 2016 bytter årgang til 2016 og samtidig kommer i magnum, blir det fest. 2016 bringer inn større friskhet og mer finkalibrerte tanniner, rett og slett en vin som er skapt for kjelleren, og det er unikt i dette prissjiktet.

Bli først til å bestille

Denne spalten er veldig populær, og mange bestiller vinene vi anbefaler. Dermed kan du oppleve at de er utsolgt når du bestiller. Abonnerer du på Apéritif Mat- og vinklubb får du dette tipset en dag før alle andre.

For magnumen betaler du dessuten bare et «gebyr» på 50 kroner og det er den altså vel verd, og mer enn så. Magnum er mer håndarbeid, i hvert fall for en liten produsent som Roland La Garde, derfor den høyere litersprisen.  

Det som skapte magi i 2016, var høye temperaturer gjennom sommeren – derfor holder den 14 prosent som den bærer godt, for takket være en avkjøling i form av perfekt dosert regn i september, ble både syre- og aromautviklingen i vinen god. All solvarmen ga tykke skall på druene, som gjorde dem mer robuste og ga godt med tanniner til den ferdige vinen.

En klassisk bordeauxstil, noen vil kanskje foretrekke 2015 i dag, siden den er mykere og mer sødmefylt i form av stalltoner og moden plommefrukt, den avslutter litt annerledes med mer tørrstoffer hvilket nok skyldes årgangen. 2015 er mer av en sjarmørårgang, men 2016 kommer til å holde mye lenger.

Se alle vinene fra Roland La Garde på polet

Den er dessuten modnet i en blanding av amfora og barrique – mot tank og barrique i 2015. Det har brakt inn en syrligere skogsbærkarakter, i hvert fall har den en slik likhet med andre amforaviner jeg har smakt. Ikke helt lett å sette fingeren på akkurat hva det er, men karakteren er lett gjenkjennelig.  

Bak denne vinen står en kjenning i denne spalten, Bruno Martin som driver Roland La Garde sammen med sønnen Guillaume. De har jobbet økologisk/biodynamisk siden 2012/2014 og amforaeksperimentene er en videreføring av deres naturlige tilnærming. 

At vinene deres er holdbare, kan du lese mer om her 

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her