En skikkelig kraftpakke av en barolo

En skikkelig kraftpakke av en barolo

Barolo er på vei til å bli den nye amarone, på godt og vondt. Men denne bærer sine 15 prosent veldig godt.

Erbaluna Barolo Vigna Rocche 2011 er en stor munnfull og en veldig konsentrert vin. Allerede i dag smaker den fantastisk, men den har virkelig mye å gå på. Her er det mye aromaer, god syre og god fasthet. En vin som tåler minst 12 år.

Dokumentasjonen

At nebbiolo fra Erbaluna tåler lagring er Erbaluna Atto 2002 et godt bevis på. Denne vinen er nå utsolgt, og kommer ikke igjen. Det var et eksperiment, tilfeldig eller ikke, men i alle fall var til sammen 55 hl fra den tungsolgte 2002-årgangen blitt stående på fat hos produsenten. I 2011 ble den tappet – og det ga en fortryllende vin. Og et godt bevis på hvor holdbar nebbiolo er, selv i et håpløst år.

Det gjelder ikke for 2011 som ga nebbiolo tilstrekkelig, men ei heller for mye varme. Derfor vil den altså utvikle seg videre i mange år.

Følger månen og bruker urter

Erbaluna er ikke den mest kjente baroloprodusenten. Det skyldes at volumene er relativt små. De lager en vanlig barolo og den fra enkeltvinmarken Rocche i La Morra hvor de holder til. De har jobbet økologisk helt siden 1985 og bruker kun druenes egne gjærsopper samtidig som månefaser og biodynamiske prinsipper etterleves. Navnet Erbaluna – urter og måne – speiler denne filosofien.

Deres Erbaluna Barbera d'Alba La Bettola 2013 er også verd å prøve – også den kraftig i form av alkohol, men herlig fruktig og leskende. En drøm til gode retter med pasta, lyst kjøtt og grønnsaker.

Erbaluna Barolo Vigna Rocche 2014

Produsent:
Az. Agr. Erbaluna
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
449,90 kr
Varenummer:
933701
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Erbaluna La Bettola Barbera d´Alba 2018

Produsent:
Az. Agr. Erbaluna
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
239,90 kr
Varenummer:
933101
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen