En smak av paradis

Puligny-Montrachet gir noen av de lekreste hvite burgunderne. Men akk, til hvilke priser. Det er imidlertid muligheter også for de litt mindre budsjettene.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Ch. du Puligny-Montrachet er noe så sjeldent som et "ekte" 1600-talls slott i Burgund. Og som seg hør og bør er slottet omgitt av vinmarker selv om det ligger midt i "byen".

Røverkjøp
Denne vinmarken som heter Le Village, gir til tross for at den ikke har annen status enn AOC Bourgogne Blanc en veldig god vin, kalt Clos du Château, for pengene.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Og nå er den tilgjengelig i en meget vellykket 2004-utgave .

Mens du må ut med 348,50 for "kommuneutgaven" av Puligny-Montrachet 2004 fra samme produsent ( Puligny-Montrachet 2004 (55045) ), får du altså denne for to hundrelapper. Et røverkjøp siden den både har veldig god puligny-karakter (lime, kalk og flint) og samtidig har nok materie til å utvikle seg videre i minst fem år til.

Legendarisk innflytelse
Forskjellen på de to er at vinmarkene på "flata" ved slottet har dypere jordsmonn og gir tidligere modne viner. Dessuten er vinstokkene yngre. Kommunevinen har dessuten elementer fra premier cru-vinmarken Les Chalumeaux som gir ekstra slanke og elegante, men ikke mindre sterke viner.

Slottets viner er signert Etienne Montille, sønn av legendariske Hubert de Montille som etter hvert har overlatt ansvaret for familiens rødvinsdomaine i Volnay til Etienne.

Både økologisk og biodynamisk
Han overtok imidlertid styringen på Puligny-slottet som for øvrig eies av Jean-Baptiste d'Esdouhard, borgermester i Beaune, allerede i 2001. Men det er først fra 2004 at hans forbedringstiltak har gitt effekt. Hvilket våre to viner er tydelige bevis på. At årgangen ga veldig god og ren frukt var sikkert ingen ulempe.

Tiltakene innebar blant annet bedre rutiner i vinmarkene som i dag bearbeides både økologisk og biodynamisk.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Clos de Château Bourgogne Blanc 2004

Produsent:
Ch. de Puligny-Montrachet
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
207,90 kr
Varenummer:
5504601
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Puligny-Montrachet 2004

Produsent:
Ch. de Puligny-Montrachet
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
345,40 kr
Varenummer:
5504501
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen