Skogen bugner fortsatt av tyttebÊr. Plukker du ikke selv, er det lett Ä fÄ tak i solmodne tyttebÊr fra fruktdisken eller fryseren.
Se alt det gode du kan bruke tyttebĂŠr til
Sveler med mascarpone og tyttebĂŠr er en solid munnfull, og knallgodt. Et finfint alternativ til vafler og med italiensk ostekrem blir det litt mer fest over svelene.
Fett, men ikke sÄ sÞtt
Dette er ikke slankekost, for mascarpone inneholder hele 75 prosent fett. Denne italienske ferskosttypen lages av flÞte, ogsÄ lett syrnet sÄdan, som tilsettes en lÞpe slik at den skiller ut myse. Mysen fjernes og dermed oppnÄs en form for konsentrert flÞte.
Her er mye annet godt du kan bruke mascarpone til
De syrlige tyttebĂŠrene frisker imidlertid godt opp den fete munnfĂžlelsen fra mascarponen. Med mindre du velger Ă„ sukre tyttebĂŠrene mye, er dette ingen spesielt sĂžt dessert siden det er lite tilsatt sukker.
TIPS: Om du Ăžnsker kan du smaksette svelene med kanel eller kardemomme, og server gjerne litt tyttebĂŠrsyltetĂžy til som saus.