Ukens kake

Eple- og gulrotfylt terte med kremostglasur

I denne kaken får du alle de gode smakene i hver munnfull

I denne kaken får du alle de gode smakene i hver munnfull

For her er både eple- gulrot- og krydderkake samlet i en og samme oppskrift.
30 September 2021 - 11:00

Gulrotkake er noe av det saftigste som finnes på kakefronten, men denne kombinasjonen blir om mulig enda saftigere. Når du legger på en solid kryddermengde, får også krydderkakefansen sin dose. 

Den er dessuten to kaker i en, eller en pai fylt med kakedeig. Men du kan fint droppe paideigen, og steke kakebunnen på vanlig måte. 

Å blande inn epler i gulrotkakekonseptet, bidrar med saftighet men også syrlighet og sødme. 

Akkurat nå er forresten også gulrøttene på sitt aller saftigste og søteste. 

Se våre andre oppskrifter på gulrotkake

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Eple- og gulrotfylt terte med kremostglasur

Eple- og gulrotfylt terte med kremostglasur

Fremgangsmåte

Paibunn:
Sett ovnen på 175 grader.

Smør en rund form (24 cm diameter). Dekk den med paideigen slik at laget blir jevnt.

Kakefyll:
Pisk egg, sukker og smør luftig.

Bland krydder, mel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt og vend inn i deigen. Rør jevnt.

Skrell og riv epler og gulrot. Vend dette inn i deigen.

Hell over paideigen og glatt ut toppen. Stek i 60 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl mens du lager glasuren.

Kremostglasur:
Ha ingrediensene i en bolle og kjør med miksmaster til en luftig krem. Tilsett evt mer melis om den ikke er fast nok. Fyll i en sprøytepose og lag små kremtopper på kaken.

Pynt:
Grovhakk pecannøtter. Varm sirup i en kjele. Ha nøttene i. Vend og hell på et bakepapir for å stivne.

Dryss over litt melis.

Tips:
Du kan lage kaken uten paideig. Stek på vanlig måte. Når avkjølt dekker du toppen og sidene av kaken med glasuren og bruker resten til å lage kremtopper.

Se våre andre oppskrifter på gulrotkake

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her