Drikke
Et av de aller beste vinkjøpene

Et av de aller beste vinkjøpene

Også denne vinen konkurrerer i klassen polets beste rødvinskjøp.
Aase E. Jacobsen
09 Oktober 2013 - 06:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Og er mye bedre enn alle de andre Veneto-vinene i sin prisklasse. Bak det hverdagslige navnet Husets Rødvin 2012 (7460)skjuler det seg nemlig en vin med mye godt stoff. Den er sødmefylt med veldig god kirsebærfrukt, frisk og god med lett urtefinish.

Høytliggende vinmarker

Druematerialet er av et helt annet kaliber enn hva som brukes i andre viner til 120 kroner. Og spesielt viner fra dette området.

Les om en annen vin sydd etter samme lest

Særlig har alle de søtladne og billige appassimento fra masseproduserende vinmarker i lavlandet flyttet fokuset bort fra det som egentlig er Valpolicellas hjerte. Nemlig vinmarkene i den høyereliggende delen av området.

Les mer om denne utviklingen

Stefano Accordini er en av områdets produsenter som har tatt mål av seg å finne tilbake til regionens vinrøtter.

Les mer om Accordini

Druene til denne vinen kommer fra relativt nyervervete vinmarker øverst i Fumane-dalen, faktisk en av de aller høyest beliggende vinmarkene i hele Valpolicella Classico.

Unge vinplanter

Den er sør-sørøstvendt, noe som sikrer god modning. Det kalkholdige steinete jordsmonnet sikrer sammen med den høye beliggenheten god friskhet samt et godt mineralpreg i den endelige vinen.

Les mer om Valpolicella

Accordini har plantet denne vinmarken på ny. I påvente av at de nå fem til sju år gamle vinstokkene skal bli voksne nok til å vise sitt fulle potensial, bruker han druene til «vår» vin (og sin Accordini Valpolicella Classico 2013 (33139). Husets vin er for øvrig kun tilgjengelig i Norge. Derav navnet.

Også en hvit husets

Siden Accordini har flere vinmarker som plantes om, er tanken at denne vinen skal leve videre.

Som den hvite utgaven, Husets hvitvin (7443), i samme serie. Den er det imidlertid ikke Accordini som står bak. Det gjør en annen seriøs aktør i naboappellasjonen, Ca’ Rugate i Soave, som her leverer en enda mer prisgunstig variant enn ellers.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her