Drikke
Et av de aller beste vinkjøpene

Et av de aller beste vinkjøpene

Også denne vinen konkurrerer i klassen polets beste rødvinskjøp.
Aase E. Jacobsen
09 Oktober 2013 - 07:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Og er mye bedre enn alle de andre Veneto-vinene i sin prisklasse. Bak det hverdagslige navnet Husets Rødvin 2012 (7460)skjuler det seg nemlig en vin med mye godt stoff. Den er sødmefylt med veldig god kirsebærfrukt, frisk og god med lett urtefinish.

Høytliggende vinmarker

Druematerialet er av et helt annet kaliber enn hva som brukes i andre viner til 120 kroner. Og spesielt viner fra dette området.

Les om en annen vin sydd etter samme lest

Særlig har alle de søtladne og billige appassimento fra masseproduserende vinmarker i lavlandet flyttet fokuset bort fra det som egentlig er Valpolicellas hjerte. Nemlig vinmarkene i den høyereliggende delen av området.

Les mer om denne utviklingen

Stefano Accordini er en av områdets produsenter som har tatt mål av seg å finne tilbake til regionens vinrøtter.

Les mer om Accordini

Druene til denne vinen kommer fra relativt nyervervete vinmarker øverst i Fumane-dalen, faktisk en av de aller høyest beliggende vinmarkene i hele Valpolicella Classico.

Unge vinplanter

Den er sør-sørøstvendt, noe som sikrer god modning. Det kalkholdige steinete jordsmonnet sikrer sammen med den høye beliggenheten god friskhet samt et godt mineralpreg i den endelige vinen.

Les mer om Valpolicella

Accordini har plantet denne vinmarken på ny. I påvente av at de nå fem til sju år gamle vinstokkene skal bli voksne nok til å vise sitt fulle potensial, bruker han druene til «vår» vin (og sin Accordini Valpolicella Classico 2013 (33139). Husets vin er for øvrig kun tilgjengelig i Norge. Derav navnet.

Også en hvit husets

Siden Accordini har flere vinmarker som plantes om, er tanken at denne vinen skal leve videre.

Som den hvite utgaven, Husets hvitvin (7443), i samme serie. Den er det imidlertid ikke Accordini som står bak. Det gjør en annen seriøs aktør i naboappellasjonen, Ca’ Rugate i Soave, som her leverer en enda mer prisgunstig variant enn ellers.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her