Et av de aller beste vinkjøpene

Et av de aller beste vinkjøpene

Også denne vinen konkurrerer i klassen polets beste rødvinskjøp.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Og er mye bedre enn alle de andre Veneto-vinene i sin prisklasse. Bak det hverdagslige navnet Husets Rødvin 2012 (7460) skjuler det seg nemlig en vin med mye godt stoff. Den er sødmefylt med veldig god kirsebærfrukt, frisk og god med lett urtefinish.

Høytliggende vinmarker

Druematerialet er av et helt annet kaliber enn hva som brukes i andre viner til 120 kroner. Og spesielt viner fra dette området.

Les om en annen vin sydd etter samme lest

Særlig har alle de søtladne og billige appassimento fra masseproduserende vinmarker i lavlandet flyttet fokuset bort fra det som egentlig er Valpolicellas hjerte. Nemlig vinmarkene i den høyereliggende delen av området.

Les mer om denne utviklingen

Stefano Accordini er en av områdets produsenter som har tatt mål av seg å finne tilbake til regionens vinrøtter.

Les mer om Accordini

Druene til denne vinen kommer fra relativt nyervervete vinmarker øverst i Fumane-dalen, faktisk en av de aller høyest beliggende vinmarkene i hele Valpolicella Classico.

Unge vinplanter

Den er sør-sørøstvendt, noe som sikrer god modning. Det kalkholdige steinete jordsmonnet sikrer sammen med den høye beliggenheten god friskhet samt et godt mineralpreg i den endelige vinen.

Les mer om Valpolicella

Accordini har plantet denne vinmarken på ny. I påvente av at de nå fem til sju år gamle vinstokkene skal bli voksne nok til å vise sitt fulle potensial, bruker han druene til «vår» vin (og sin Accordini Valpolicella Classico 2013 (33139) . Husets vin er for øvrig kun tilgjengelig i Norge. Derav navnet.

Også en hvit husets

Siden Accordini har flere vinmarker som plantes om, er tanken at denne vinen skal leve videre.

Som den hvite utgaven, Husets hvitvin (7443) , i samme serie. Den er det imidlertid ikke Accordini som står bak. Det gjør en annen seriøs aktør i naboappellasjonen, Ca’ Rugate i Soave, som her leverer en enda mer prisgunstig variant enn ellers.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Husets rødvin 2019

Produsent:
Az. Agr. Steffano Accordini
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
165,10 kr
Varenummer:
746001
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Husets hvitvin 2019

Produsent:
Ca' Rugate
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
165,10 kr
Varenummer:
744301
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen