Et skikkelig juleøl

Et skikkelig juleøl

Dette ølet har ikke noe med jul å gjøre, men danker ut mye av juleølet i den sterkeste klassen.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

 
Nøgne Ø Imperial Rye Porter (97477) er rett og slett et fantastisk øl, med stor konsentrasjon, veldig harmonisk og elegant med deilig fruktsødme i midten og lang ettersmak. Et øl som smaker fortreffelig til ost og kaker samt foran peisen eller i godstolen. Med ni alkoholprosenter er dette et typisk deleøl, altså et øl som innbyr til samtale i tillegg til nytelse.

Lær mer om den nye nordiske ølrevolusjonen

Porter er en veldig tradisjonsrik ølstil som lenge var på vei til å ende på glemselens alter, men som takket være den nye given i bryggeriverdenen har fått en ny ungdom.

Les historien om porter

Nøgne Øs nyeste portertilskudd er laget med litt rugmalt i tillegg til byggmalt, hvilket gir en mer krydret og fruktigere stil. Det er dessuten et resultat av møtet mellom Kjetil Jikiun hos Nøgne Ø og Brian «Spike» Buckowski fra Terrapin Beer Company i Georgia, USA. Navnet imperial antyder en sterkere øltype. Den er derfor mer sødmefylt enn deres «vanlige» Nøgne Ø Porter (13369) . Siden den er tørrere og med «bare» sju prosent, egner den seg bedre til saltmat, særlig vilt.

 
Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Foto: Roger Kolbu
 

Nøgne Ø Imperial Rye Porter

Produsent:
Nøgne Ø
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
0.500l
Land:
Norge
Område:
Pris:
79,90 kr
Varenummer:
9747701
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Nøgne Ø Porter

Produsent:
Nøgne Ø - Det kompromissløse Bryggeri
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.500l
Land:
Norge
Område:
Grimstad
Pris:
62,30 kr
Varenummer:
1336902
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen