Matkurs og vinkurs

Vinkurs 30. november i Oslo

Smak baroloer som kan lagres i mange tiår

Smak baroloer som kan lagres i mange tiår

Du får smake fire baroloer av dette kaliberet samt åtte andre viner som gjør at du forstår hvorfor Piemonte er så attraktivt. Gå ikke glipp av denne vinsmakingen.
24 April 2015 - 03:58

I Piemonte, helt nord i Italia, finner vi noen av verdens mest ettertraktete vinområder, særlig Barolo og Barbaresco og viner av druen nebbiolo. 

Men Piemonte er så mye mer. Barbera-vinene som finnes i et utall av varianter, er svært populære. Men det lages også hvitvin i Piemonte og ikke minst musserende viner. Alt dette får du kjennskap med denne kvelden.

Smak Barolo i toppklasse
Da får du nemlig møte Federico Scarzello fra Erpacrife/Scarzello. Han lærer deg om områdets forskjellige viner og vinhistorie, og hva som gjør at vinene herfra holder en så høy kvalitet år etter år.

Her kan du lese om hvordan de musserende vinene blir til

Og slik smaker Scarzellos svært holdbare baroloer

Federico guider deg gjennom vinene du får smake denne kvelden. Du får oppleve spennende musserende viner, rosévin, elegant Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba Superiore og Langhe nebbiolo. Vi avslutter kvelden med 4 baroloviner fra 2001, 2006 og 2008.

Totalt får du oppleve hele 12 utsøkte viner denne kvelden.

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kjente på en uforglemmelig opplevelse!



Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her