Ekte vare er nå en gang det beste, og har du først fått smaken for ekte gløgg går du aldri tilbake til den ferdiglagde fra super'n!

Det ikke mange er klar over er at det å lage sin egen julegløgg er såre enkelt også, og med denne oppskriften kan du ta i mot selskapets hyllest som en fullbefaren vert og bartender.
Vi har nok litt igjen før vi kan skryte på oss å nyte gløggen like mye som våre gode naboer i øst.
Svenskene tyller i seg hele 4 millioner liter hvert år av denne krydrete herligheten, og der serverer de gjerne juletapas sammen med gløggen, slik som pepperkaker med blåmuggost eller dadler med bacon i tillegg til de vanlige kakene.

Gløgg er dog ikke et skandinavisk fenomen, for den eldste kjente forgjengeren til gløggen var en drikk som kaltes Hippokrates, oppkalt etter den greske legen som levde 460-370 f.Kr. Drikken bestod av vin med ulike krydder.
Selv romerene smakssatte vinen sin med honning og velduftende krydder som kardemomme, safran, fiolrot og ingefær.
Pass dog på å bruke en vin som står godt til krydderne og de andre smakene i gløggen, gjerne en med god fruktighet. I dag bruker vi gjerne et brennevin til å smakssette gløggen, i tillegg til vinen og krydderne, og her har vi brukt litt cognac i tillegg til portvin.
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender