Favoritt til jordbærene

Den deiligste vinen til norske jordbær er signert en meget spesiell italiensk kvinne.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Ikke uventet er det en moscato d'asti som får favorittstempel når norske jordbær kommer på bordet. Spesielt når de ikke får noe annet følge enn et lett dryss med melis på toppen og selvsagt med litt fløtemelk eller vaniljeiskrem.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Superbarbera
Cascina Castlet Moscato d'Asti 2010 (32653) er laget av Mariuccia (Maria) Borio som er legendarisk, ikke bare for sin moscato, men spesielt for sine barberaer. Passum var en av de første superbarberaene som entret markedet og skiller seg ut ved at druene er halvtørket før de presses og gjæres.

I de senere år har den fått følge av Litina som kommer inn i 2004-årgang senere i sommer. Vinen som lages av druer fra de eldste parsellene av Borios 18 hektar store vingård, er det all grunn til å se frem til.

Men standardbarberaen til Cascina Castlet er allerede tilgjengelig i basis - en god ungdommelig og anvendelig vin som er best lett avkjølt til grillet lyst kjøtt og grønnsaker. Og ikke minst med et sjarmerende bilde av fire småjenter på en Vespa trykt på flasken.

Fuglekasser i vinmarken
Maria styrer vingården på en mesterlig måte. Og det setter sikkert hennes forgjengere pris på for Cascina Castlet har vært i familiens eie i mange generasjoner. Familien har for øvrig røtter i Costigliole d'Asti tilbake til 1198!

Hun er en driftig kvinne som har satt i gang flere utviklingsprosjekter. Blant annet bygges det kunstige fuglereder (rett og slett fuglekasser) i vinmarkene for å unngå bruk av plantevernmidler.

Trenger ikke plantevern
Hun tok også initiativet til å forske på en glemt men historisk viktig druesort i Piemonte, nemlig uvalino. På 1800-tallet hadde druesorten en spesielt høy status, og som endruevin ble den brukt som medisin.

Forskningen har brakt på det rene at den er en særpreget druesort siden den er 100 prosent motstandsdyktig overfor edelråte.

Dessuten er innholdet av antioksidanten resveratrol usedvanlig høyt, og det er dette forholdet som gjør at druesorten ikke trenger "beskyttelse" i vinmarken. Ennå er det for tidlig å smake Borios moderne utgave av uvalino.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Cascina Castlet Moscato d'Asti 2015

Produsent:
Cascina Castlet
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
3265301
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen