Ferieminne på flaske

Mange kvier seg for å ta med seg sommerens varme vinopplevelser tilbake til et høstlig Norge. Men ukens vin i glasset lover vi deg at du ikke gjør noe galt. Tvert i mot tror vi at denne vinen er langt bedre enn mange av de røde vinene du tyllet i deg, hvi
Redaksjonen
13 September 2000 - 14:29

Hellas mister stadig betydning som leverandør til rødvinstørste nordmenn. Samtidig som turistene strømmer til landet i stadig striere strømmer. Årsaken er selvsagt at utvalget er svært begrenset, kun 11 røde totalt hvorav kun to i den vanlige pollisten. Men aller viktigst er nok at gresk vin ikke finnes som bag-in-box som jo er blitt den eneste farbare veien for rimelige viner til norske vinganer! Trist men et faktum vi ikke kan se bort fra.

Ukens vin Cava Tsantali 1995 (varenr. 13584, bestillingsutvalg) er veldig rimelig, nesten helt ned på boksnivå prismessig, kroner 85,10 er nemlig alt du skal ut med. Men kvalitetsmessig tilhører den en annen sfære. Den er laget av den lokale druen xinomavro som har fått selskap av den mer familiære cabernet sauvignon. Kombinasjonen er gunstig siden den tøffe, rent tannin- og syremessig, og samtidig fargelette xinomavro mykes opp og får farge av caberneten. Vinen som har gjennomgått tradisjonell vinifikasjon med lang ekstraksjonstid har fått et opphold på ett år i brukte fat og to år i flaske før den ble lagt ut for salg. Resultatet er en moden vin rent aromamessig med røde og mørke skogsbær, solbær og modent fatpreg, samt fine, myke men samtidig tydelige tanniner. En vin som fortsatt har et lagringspotensial på et par år.

Selv om du godt kan drikke Cava Tsantali alene, kommer den best til sin rett med følge av mat som braiserte eller ovnsstekte retter med lam, krydrete pølser av bondetype, ovnsbakte bønner eller skarpe oster.

Produsenten er Hellas'' største, Tsantali, som kanskje er best kjent for sin ouzo. Tsantali har vinmarker i de fleste vinområder i Hellas og disponerer over druer fra i alt 210 hektar egne vinmarker i tillegg til utstrakt kjøp. Druene til Cava Tsantali kommer fra fylket Makedonia, hvor appellasjonen Naoussa som er Hellas'' mest ettertraktede for rødvin, er synonymt med druen xinomavro.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.
 

Ukens vin på wap
Ukens vin finner du direkte ved å gå til: http://www.aperitif.net/ukensvin.wml eller til Telenor Mobils nye wap-portal www.djuice.com og så deretter til markedsplass.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her