Det lages en rekke kokebøker av meget høy standard her til lands, og nå kårer Apéritif og Norli "Beste norske kokebok 2008".
Kjøtt & Vin fra Bølgen & Moi
Den første boken vi presenterer blant finalistene i årets konkurranse, kommer fra et velkjent tospann innen gourmetenes verden; Toralf Bølgen og Trond Moi med gode venner.
I deres nye bok får du 175 oppskrifter som omhandler hele spekteret innen kjøtt.
Det er ikke bare rødt kjøtt du finner i denne boken, men også fjærkre, svin, innmat og pølser, bare for å nevne noen. Alle rettene presenteres med tilhørende drikkeforslag satt av Toralf Bølgen.
Tradisjonelt og nyskapende Kokeboken har oppskrifter på en rekke tradisjonelle retter som fårikål, frikasséer og kålrulletter, men du vil også finne spennende retter med internasjonalt preg samt grunnoppskrifter og gode råd til tilberedning av kjøtt.
Nedenfor gjengis én av oppskriftene fra boken Kjøtt & Vin.
av Toralf Bølgen & Trond Moi
ISBN: 9788205384910
Veil. pris: 449,-
Les mer om konkurransen Beste norske kokebok 2008 FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Kokebok">under oppskriften.
Fremgangsmåte
Få slakteren til å beine ut og surre lårene
Krydre dem med salt og pepper, og brun dem i 4 minutter på hver side i smør i ei panne.
Legg dem over i ei langpanne sammen med grovkuttede grønnsaker og timian.
Kok ut steikepanna med noe av vinen, og slå denne og resten av vinen over i langpanna.
Dekk langpanna med aluminiumsfolie, og la den stå i ovnen på 180 °C i 30 minutter.
Skjær purren i ringer, og fres dem i smør i 1 minutt. Tilsett fløte, og la det surre videre til det tykner. Tilsett sennep og finhakket gressløk. Smak til med salt og pepper.
Skjær fine skiver av lårene og legg dem på tallerkener med grønnsaker rundt og purrekremen over kjøttet. Server med
mandelpotetmos .
Sendt inn av
Toralf Bølgen og Trond Moi
Drikke som passer til denne oppskriften
-
Volum: 0.75 l Pris: 299.70 kr Bestillingsutvalget
88
POENG