Det er nettopp råvarenes historie og fortreffelighet Viestad fokuserer på sammen med mer enn 250 gode oppskrifter i sin nye bok Ekte mat som utgis på forlaget Cappelen Damm.
Nedenfor gjengis én av oppskriftene fra boken Ekte mat.Svinekam med rødkål
Fremgangsmåte
Sett svinekammen inn i ovnen på 120 grader og la stå i 3 timers tid. (Har du mindre tid, stek den ved 175 grader i en times tid.)
Skru opp varmen til 150 grader og gni kjøttet inn med honning og soya, gjerne også litt hvitløk og noen urter, som mynte eller oregano. Stek videre i 35 minutter.
Like før servering, skru opp temperaturen til 180 grader, og stek kjøttet i noen minutter på hver side så du får en fin, gyllenbrun skorpe.
Det kan være godt å helle litt balsamicoeddik over også like før svinekammen er ferdig med å steke i ovnen.
Kok på lav varme i 15-20 minutter. Pass på at kålen ikke tørker ut. Smak til med mer eddik eller hvitvin, salt og eventuelt urter eller litt karve.
Litt avhengig av når du spiser det, kan det være godt å servere med bakt fennikel, med kokte eller kokte og bakte byggryn (kok dem i kraft, legg dem i langpanna under svinekammen), poteter (også de i langpanna), bakte tomater eller bare en grønn salat og godt brød.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
85 POENG