Dagens rett

Stekt fisk med grønn wok

Fisk i wok gjør middagssusen i dag

Fisk i wok gjør middagssusen i dag

Vi behøver vel ikke fortelle at dette er ukens sunneste, men det poenget lar vi ligge, for denne oppskriften byr på masse smak.
11 Desember 2019 - 01:00

I denne retten passer alle typer fisk: torsk, sei, hyse, ørret eller laks. Velger du ryggfilet, ofte kalt loins, slipper du å bekymre deg for beina.

Har du fisk i fryseren, er dette oppskriften du skal bruke den til. Woking innebærer kort og intens varmebehandling og det passer veldig godt for fisk og sørger samtidig for å bevare mest mulig smak og mykhet i fiskekjøttet. 

Se alle våre andre spennende wokretter

Stekt fisk med grønn wok

Stekt fisk med grønn wok

Fremgangsmåte

  1. Del fisken i serveringsstykker og ha på salt og pepper.
  2. Stek fisken i en blanding av olje og smør.
  3. Varm 1 ss olje i en wok og fres ingefær og chili i 30 sekunder.
  4. Tilsett vårløk, brokkoli og snittet kinakål og wok i 2 minutter. Ta opp og legg til side.
  5. Varm 1 ss olje i woken og fres stangselleri, squash og sukkererter i ca. 1 minutt. Vend inn spinat, snittet pak choy og tomater og stek til alt er varmt.

Tips: Du kan også legge fisken i saltlake (1 dl salt til 1 liter vann) i ca 10 minutter, da blir den fastere i fisken.

Tips: For å finne ut når fisken er ferdig stekt kan du stikke en bakepinne (eller tynn strikkepinne) gjennom fisken (på tvers), når du ikke møter motstand er fisken ferdig.

De beste wokoppskriftene finner du her

Her finner du veldig mange wokretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her